BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.496,27
HABER /  GÜNCEL

Muhteşem Yüzyıl Kösem 21. bölüm 3 yeni fragman birden!

Muhteşem Yüzyıl Kösem 21. bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölüm için yayınlanan 3 yeni fragmanda Safiye Sultan, Ahmed'i zehirlemek için saraya yeni cariye gönderiyor. Kösem dizisinin yeni bölüm fragmanını internethaber.com'da izleyin.

Abone ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem 21. bölümün 3 yeni fragmanı yayınlandı. Kösem dizisinin yeni bölümünde şehzadeler büyüdü. Safiye Sultan, Ahmed'in Mahfiruz'dan olan oğlu Şehzade (Genç) Osman'ı destekleme kararı aldı. Saraya yeni gelen cariye Yasemin, Sultan Ahmed'in gözdesi oldu. Ama Yasemin'in amacı bambaşkadır... Muhteşem Yüzyıl Kösem 21. bölüm fragmanı ve detayları haberimizde...

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 21. YENİ BÖLÜM FRAGMANI 1

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 21. YENİ BÖLÜM FRAGMANI 2

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 21. YENİ BÖLÜM FRAGMANI 3

Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni bölümde, Sultan Ahmed’in yeni cariyesi Yasemin sarayı karıştırıyor. Safiye Sultan için çalışan Yasemin, Sultan Ahmed’i zehirlemeye çalışıyor.

Sultan Ahmed’in Mahfiruz Hatice Sultan’dan olma oğlu Şehzade Osman, Safiye Sultan’ın yanına eski saraya gidiyor.

Bunu duyan Kösem Sultan, Safiye Sultan ile Osman’ın işbirliği yaptığını düşünüyor. Safiye Sultan, Şehzade Osman’a destek vereceğini söylüyor.

Bülbül ve Safiye, saray tarafından el konulan hazinelerinin peşine düşüyor. Safiye Sultan, kayıp şehzade İskender’i tahta çıkarmak için harekete geçiyor. Hümaşah Sultan, Zülfikar’a İskender’in kardeşi olduğunu söylüyor.

Sultan Ahmed, kardeşi Şehzade Mustafa’yı hapsolduğu odadan çıkarıyor.

KÖSEM SULTAN'IN KAÇ ÇOCUĞU VAR - ÇOCUKLARININ İSİMLERİ

Erkek çocukları

II. Osman (1604 - 1622) - manêvi oğlu (Annesi: Mahfiruz Hatice Sultan)
Şehzade Mehmed (1605 - 1621) - Genç Osman tarafından idam edildi
Şehzade Orhan (1609 - 1612)
Şehzade Selim (1611 - 1611)
IV. Murad (1612 - 1640) - 17. Osmanlı padişahı ve 96. İslam halifesi
Şehzade Kasım (1614 - 1638) - IV. Murad tarafından boğduruldu.
Şehzade Süleyman (1615 - 1635) - IV. Murad tarafından boğduruldu.
I. İbrahim (1615 -1648) - 18. Osmanlı padişahı ve 97. İslam halifesi

Kız çocukları

Ayşe Sultan (1605-1657)
Fatma Sultan (1606-1670)
Gevher Sultan (1608-1660)
Hanzade Sultan (1609-23 Eylül 1650)
Burnaz Atike Sultan (1614-1675)
Zеуnер Sultan (1616 - 1620)

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 20. BÖLÜM ÖZETİ

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin son bölümünde, Kösem Sultan'ın kaçırılmasının ardından Safiye Sultan'dan şüphelenen Sultan Ahmed, Kız Kulesi'ne gitti. Safiye Sultan ise Ahmed'i şaşkına çeviren bir teklifte bulundu. Kösem ise öyle bir bilgiye ulaştıki etrafındaki tüm düşmanları gafil avladı. Kösem kaçmaya çalışırken hayatı tehlikeye girdi.

Hümaşah Sultan ile Zülfikar arasında yaşanan yakınlaşma git gide arttı. Hümaşah'ın kocası Hasan Paşa, boşanma olayını öğrenince Saray'a geldi. Boşanma meselesini öğrenince öfkeden deliren Hasan Paşa, Hümaşah’ı tehdit etti.

Hümaşah kanıtları yok etmeye çalışırken, Hümaşah'ı saraydan göndermek isteyen Kösem, Hümaşah'ın büyük sırrının peşine düştü. Harem'in idaresini alan Kösem Sultan, Hümaşah'a en büyük darbeyi vurmak için harekete geçti.

Hümaşah Sultan, Kız Kulesi'nden çıkan Safiye Sultan'a kayıp şehzadenin İskender olduğunu söyledi. Safiye Sultan, Şehzade İskender Yahya'yı tahta çıkarmak için plan yapmaya başladı.

Şehzade Mustafa'nın hasta olduğunu öğrenen Halime Sultan, emirleri hiçe sayıp soluğu oğlunun yanında aldı.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM DİZİSİ OYUNCULARI

Kösem Sultan (Anastasia Tsilimpiou/Beren Saat) — Kefalonya Adası'nda yaşayan soylu bir ailenin kızı olan Anastasia, Safiye Sultan'ın emriyle yeni tahta çıkan I.Ahmed'e hediye edilir. Safiye Sultan tarafından kendisine Mahpeyker adı verilmiştir. Daha sonra Kösem adını almıştır.

I. Ahmed (Ekin Koç) — Babası III. Mehmed'in ardından tahta geçen 14. Osmanlı padişahıdır. Abisi Şehzade Mahmud'un ani bir şekilde öldürülmesinin ardından tahtın en güçlü adayı olmuş. Babası III.Mehmed'in ölümünün ardından hiç beklemediği bir anda tahta çıkmıştır. İlk emri de kardeşi Şehzade Mustafa'nın canını bağışlamasıdır.

Safiye Sultan (Hülya Avşar) — Sultan Ahmed'in büyük validesi. Venedik asıllı, zengin bir aileden gelmiştir. Oğlu III. Mehmed'in ölümünün ardından torunu Ahmed'in tahta çıkmasında büyük katkısı olmuştur. Haremdeki ve devlet içindeki entrikalara hakimdir. Bu entrikaların en tehlikelilerini bizzat tasarlayan ve uygulayan kendisidir.

Hümaşah Sultan (Vildan Atasever) — Sultan Murat ve Safiye Sultanın kızı. Gerçekten Sultan Murat ve Safiye Sultanın bu isimde bir kızı yoktur. Dizi için yaratılmış hayali karakterdir..

Halime Sultan (Aslıhan Gürbüz) — Çerkes asıllı. Padişah Sultan Mehmed'in gözdelerinden, Şehzade Mustafa'nın annesi. Oğlu Mustafa, Halime'nin en değerli varlığı. Geçmişte bir evlat acısı yaşamış. Hırslı, ateşli, öfkeli ve gizemli. Büyüye, fala meraklı. Karanlık sanatlarla yakın ilişki içindedir. Bu yüzden harem içinde namı 'büyücü'ye çıkmıştır.

Handan Sultan (Tülin Özen) — Sultan Ahmed'in validesi. Boşnak asıllı. Sade ve zarif bir güzelliğe sahip. Oğlunun tahta geçmesiyle birlikte valide sultanlık makamına kavuşmuştur.

Şehzade Yahya (İskender) (Berk Cankat) — Aslında kayıp Şehzade Yahyadır..Gerçek ailesini bulmak, kim olduğunu öğrenmek için İstanbul'a doğru yola koyulmuştur.Devşirmelerle birlikte İstanbul'a doğru yol alırken Anastasia'ya denk gelip ona aşık olmuştur. Acemi ocağına girmesiyle birlikte İskender adını almıştır. Sultan Ahmed'in ocağı ziyareti sırasında dikkatini çekip ve ikili arasında uzun yıllara yayılacak bir dostluk başlamıştır.

Mehmed Giray Han (Kadir Doğulu) — Kırım Hanzedesi. Şahin Giray'ın kardeşi. Fahriye'ye tutkuyla bağlı. Bir Kırım Hanzadesi olarak Osmanlı'nın topraklarında gözetim altında tutulmaktan o da memnun değil. Abisi Şahin'e kıyasla daha yumuşak mizaçlı görünse de içinde uyanmamış bir aslan yatmaktadır.

Şahin Giray Han (Erkan Kolçak Köstendil) — Kırım Hanzadesi, Mehmed Giray'ın abisi. Kardeşiyle birlikte Rumeli Hisarı'nda Osmanlı ağalarının gözetiminde kalmaktadır. Moğol hükümdarı Cengiz Han, Şahin'in en büyük idolü. Özgürlüğüne düşkün. Gururu her şeyden önce geliyor.

Fahriye Sultan (Gülcan Arslan) — Safiye'nin kızı, Sultan Ahmed'in halası. Bugüne dek çok acılar çekmiş. Validesi Safiye'nin isteğiyle kendisinden yaşça büyük paşalarla evlenmiş, mutsuz evlilikler yapmış. Bu paşaların her biri hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Hüzün dolu bir hayat sürmüş Fahriye, aşka hasret yaşamış. Kırım Hanzadesi Mehmed Giray'la tanışmasıyla birlikte bu hasret son bulmuş.

Derviş Mehmed (Mehmet Kurtuluş) — Sultan Ahmed'in akıl hocası ve yakın koruması. Boşnak asıllı. Ahmed'in akıl aldığı, danıştığı bir baba figürüdür. Bostancılıktan sadrazamlığa uzanan bir kariyeri vardır.

Zülfikar Ağa (Mete Horozoğlu) — İstanbul Acemi Ocağı Ağası. Devşirme oğlanlarıyla bizzat ilgilenen güvenilir, devlete ve padişaha sadık, gözüpek bir asker. Bektaşi inancına ve ocağa kendini adamış örnek bir yeniçeri.