BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Şahin Rojin'den özür diledi

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, sanatçı Rojin'e yönelik sarf ettiği belirtilen sözlere ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Abone ol

Sanatçı Rojin hakkında bir toplantıda 'aşüfte' diyen TRT Genel Müdürü Şahin'e, Bülent Arınç sert çıktı, İbrahim Şahin Rojin'den özür diledi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da sanatçı Rojin'i arayarak üzüntülerini ilettiler.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ''Sanatçı Rojin'le ilgili maksadı aşan bir ifade kullandım. Bundan dolayı hem kendisinden hem de Türkiye kamuoyundan özür diliyorum'' dedi.

ERDOĞAN VE ARINÇ ROJİN'İ ARADI
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in sanatçı Rojin ile ilgili sözlerinin ardından Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Rojin'i arayarak üzüntülerini dile getirdi. Erdoğan'ın, Rojin'e konuyla ilgileneceğini söylediği öğrenildi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, dar katılımlı ve basına kapalı bir toplantıda, hiç istenmeyen bir hadise yaşandığını belirtti.

''Sohbet esnasında sözün, son yıllarda ülkede yapılan en önemli açılımlardan biri olan TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı TRT 6'ya geldiğini'' ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Toplantıda bulunanlardan biri, kanalın yayıncılık anlayışını hakkaniyetsiz bir biçimde eleştirdi. Kışkırtıcı nitelikteki soru ve ifadelerin ardından ben de TRT 6'nın yayıncılık sürecinde karşı karşıya kalınan zorlukları anlatırken, sanatçı Rojin'le ilgili maksadı aşan bir ifade kullandım. Bundan dolayı hem kendisinden hem de Türkiye kamuoyundan özür diliyorum.''

ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Taraf Gazetesi'nde yer alan iddiaya göre Rojin'in yargıya başvurmasına neden olan olay şöyle gelişti: Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Başkent Toplantıları'nın son konuğu TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'di. Yazar Orhan Miroğlu toplantıda, TRT Şeş'te neden çocuk programlarının yayınlanmadığını sordu. Miroğlu'nun TRT Şeş'i izlemeden fikir yürüttüğünü söyleyen Şahin, TRT Şeş'te beş tane çocuk programı olduğunu ifade etti.

Ardından Miroğlu'nun TRT Şeş'e daha önce program yapan Rojin'in neden ekrana çıkmadığıyla ilgili peş peşe ısrarlı soruları da Şahin'i kızdırdı. Şahin'in "Aşüfte kadın" ifadesinin ardından Miroğlu'na "Sana ne Rojin'den, menajeri misin" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Miroğlu'nun ısrarlı tavrıyla toplantıyı gerdiğini söyleyen diğer katılımcıların müdahalesi üzerine Miroğlu'nun salonu terk ettiği bildirildi.