BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İbrahim Akın'ın dosyası kabarık

Halen Metris'te tutuklu bulunan İbrahim Akın'ın iddianamede yöneltilen suçmalar yıldız futbolcunun başını çok ağrıtacak gibi.

Abone ol

İbrahim Akın yandı... Şike parası için fetva aldığı ve şike parası olarak kendisine yarış atı verildiği iddiasıyla gündeme gelen eski Büyükşehir Belediyespor oyuncusu İbrahim Akın hakkında iki maçta şike, 1 maçta ise teşvik primi almak suçundan 12,5 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendiği belirtildi.

3 MAÇTA ÖN PLANDA
Halen Metris'te tutuklu bulunan İbrahim Akın'ın iddianamede Fenerbahçe-Büyükşehir lig ve Beşiktaş-Büyükşehir kupa maçında şike yaptığı, Trabzonspor- Büyükşehir maçında ise teşvik primi aldığı iddia edildi. İbrahim Akın avukatı aracılığıyla tutuksuz yargılanmak üzere şike iddianamesinin gönderildiği 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi.

100 BİN DOLAR TEKLİF EDİLDİ
1 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe-Büyükşehir Belediye maçı öncesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Bülent İbrahim İşçen'i Ahmet Çelebi ile birlikte yapılacak şike için yanına çağırarak, Büyükşehir Belediyespor'lu İbrahim Akın'ı iyi oynamaması ve gol atmaması için 100 bin dolar teklif edildiği iddia edilmişti. Büyükşehirli İbrahim Akın kendisine yapılan bu tekliften sonra polisin tespitlerine göre bir din görevlisini arayarak bu parayı almasının din açısından günah olup olmadığını sordu. O dönemde bu görüşme polisin mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinleme tutanaklarına yansıdı.

DİN GÖREVLİSİNDEN FETVA ALDI
İbrahim Akın'ın telefonda görüştüğü din görevlisine, "Hocam size bir şey sormak istiyorum. Hafta sonunda Fenerbahçe ile önemli bir maçımız var. Bu maçta gol atmazsam 100 bin dolar verecekler bu sakıncalı mı değil mi?" dedi. Görüşme yaptığı kişinin sakınca olmadığını söylemesi üzerine İbrahim Akın'ın Yusuf Turanlı'yı telefonla arayarak teklifi kabul ettiği ancak 100 bin dolar yerine 100 bin Euro istediği öne sürülmüştü. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer şahısların Ahmet Çelebi'ye İbrahim Akın ile görüşülmesi ve şike karşılığında para teklif edilmesi yönünde talimat verdikleri, Ahmet Çelebi'nin Yusuf Turanlı aracılığı ile bu teklifi İbrahim Akın'a ilettiği belirlendi. Bu tekliften sonra şike konusunda mutabakat sağlandığı polis fezlekesine yansıdığı iddia edilmişti.

SERDAL ADALI'NIN AT HEDİYE ETTİĞİ İDDİA EDİLİYOR
Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı'nın kupa finalinde gol atmaması ve rölantide oynaması için İbrahim'e 200 bin dolar değerinde bir yarış atı aldığı iddia edilmişti.

3 ATI BULUNUYOR
İbrahim Akın'ın TJK kayıtlarına göre Kastal, Yavuz Tay ve Aygüzel isimli atları bulunuyor. Hediye atla birlikte İbrahim'in at sayısı 4'e çıktı.

DEMİRÖREN ZOR DURUMDA BIRAKTI
Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı savcıya verdiği ifadede İbrahim Akın'la Büyükşehir ile oynadıkları kupa maçından çok önce transfer görüşmesi yaptıklarını söylemişti. Ancak Başkan Yıldırım Demirören savcıya, "Biz onunla hiçbir zaman ilgilenmedik. Kendisi kumara düşkün bir oyuncu. Bu nedenle listemizde yok" deyince Adalı zor duruma düşmüştü.