BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

İBB'den velilere önemli uyarı!

İBB velileri servis ücretleri konusunda uyardı. İBB'den yapılan açıklama fazla ücret isteyen okul servislerinin şikayet edilmesi istendi

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların başlamasıyla öğrenci velilerini uyararak, belirlenen ücret tarifesinden fazla para isteyen okul servislerinin Beyaz Masa’ya şikâyet edilmesini istedi.

İBB, servis taşımacılarının farklı fiyatlar istediği yönündeki şikâyetler üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) servis tarifesi hatırlatıldı.

DÖNÜŞ İÇİN MESAFE TAYİNİ YOK

“Bu tarifeye; 25 km’nin üzerindeki her bir km için 3 TL ilave yapılır. Köprü geçiş ücreti fiyatlara ilave edilir. Etüt için yapılan taşımalarda servis ücretinin en fazla yüzde 30’u ilave edilir. Rehber bulundurulması zorunlu olan servislerde rehber ücreti ilave edilir.

Bu ücretlerin üzerinde taşıma bedeli talep edilemez. Bu ücret tarifesi gidiş-dönüş ücreti olup mesafe ölçümü sadece ev ile okul gidiş mesafesi olarak alınacaktır. Ayrıca dönüş için mesafe tayin edilmeyecek ve ilave ücret ödenmeyecektir. Şikâyetlerinizi 153 Alo Beyaz Masa’ya iletebilirsiniz” denildi.