BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İBB Gençlik Meclisi kendi enerjisini üretiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi 2015 yılında Paris'te düzenlenen Dünya İklim Konferansında aldığı kararla kendi enerjisini üretmeye başladı.

Abone ol

İBB Gençlik Meclisi açıklamasında, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili başta İstanbul ve Türkiye'de gençler arasında farkındalık oluşturabilmek için 2015 yılından itibaren çeşitli çalışmalar yapan İBB Gençlik Meclisi'nin artık Meclis binasında kullanılan enerjinin bir bölümünü kendi üretmeye başladığı belirtildi.

ÜRETİLEN GÜNEŞ PANELLERİ OKULLARA ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Açıklamada görüşlerine ver verilen İBB Gençlik Meclisi başkanı Samed Ağırbaş, şunları kaydetti:

"2015 yılında katıldığımız ve Paris’te düzenlenen Dünya İklim Konferansı’nda aldığımız kararı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Meclis bünyesinde yenilenebilir enerji teknolojisi geliştirme birimi kurduk, gençler bu birim ile artık güneş panellerini kendileri tasarlayacak ve kendileri üretebilecek. Gençlik Meclisi'nde üretilen panelleri İstanbul'da bulunan okullara ücretsiz dağıtacağız. İBB Gençlik Meclisi okullarda yenilenebilir enerji konusunda eğitimler vereceğiz. Bilim otobüsü ve İBB Gençlik Meclisi tarafından geliştirilen ders müfredatı İstanbul'da okullarda gençlere anlatılacak ve bu eğitimi alan gençler İBB Gençlik Meclisi'nin yapmış olduğu yenilenebilir enerji çalışmalarını yerinde görerek uygulamalı olarak bu çalışmalara katılabilecek."

"Cumhurbaşkanımızın çağrısını dikkate aldık"

Uluslararası Genç Yenilenebilir enerji araştırmacıları ağı oluşturduklarını belirten Ağırbaş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın enerji konusunda 'Türkiye`nin enerjide dışa bağımlılığının azaltması hayati önem taşıyor' çağrısını dikkate alarak, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın desteği ile uluslararası arenada hızla yol almaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ibb