BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  EKONOMİ

Hyundai artı iki maaş veriyor

Hyundai işçi çıkarmıyor ama öyle bir şey yapıyor ki işçiler kendi çıkmak istiyor

Abone ol

Küresel krizin en fazla etkilediği sektörlerin başında gelen otomotiv sektöründe zor günler yaşanırken, İzmit'te kurulu Hyundai Assan'da talep daralması nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıyı çeşitli yöntemlerle aşmaya çalışıyor.

Krize rağmen Ocak ayı içinde 1776 Accent ve Matriks araç üreten Hyundai, işçi çıkarmak yerine de işten ayrılmak isteyenlere tazminatına ilave olarak iki maaş ilave para veriyor. Fabrikadan bugüne kadar bu yöntemle 130 kişinin ayrıldığı bildirildi.

İzmit'in Alikahya Beldesi sınırları içinde kurulu Hyundai Assan Fabrikası da talep daralması nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Depolarında şu anda 8 bin civarında araç stoku olduğu bildirilen Hyundai'de Ocak ayı içinde talep daralmasına rağmen 1776 Accent ve Matriks araç üretildi. Bunların bir tanesi hariç tamamı ihraç edildi.

[PAGE]

130 İŞÇİ AYRILDI

Hyundai Assan yetkilileri, küresel krizin getirdiği talep daralmasını işçi çıkararak aşmak istemediklerini, bunun için de "Gönüllü istifa" yı özendirdiklerini söyleyen Hyundai yetkilileri, işten ayrılmak isteyenlere tazminat artı iki maaş para veriyor. Bu yöntemle şu anda 2 bin 300 kişinin çalışmakta olduğu fabrikadan 130 işçi paralarını alarak ayrıldı.

Hyundai yetkilileri, fabrika personelinin korunması amacıyla ayrıca sözleşmeli çalışanların sürelerinin uzatılmadığını, ayrıca taşeron firmalara yaptırılan bazı işleri de fabrika personeline yaptırdıklarını, böylece işçi çıkarma yoluna gidilmediğini de belirttiler.