BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.410,04
HABER /  GÜNCEL

Huzurevinde öldü kimse bulamadı

Sosyal Hizmetler'e bağlı huzurevinde kendi odasında ölen yaşlı adam 3 gün sonra bulunabildi.

Abone ol

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde bir huzurevinde kalan Hürriyet kahramanı Resneli Niyazi Bey'in torunu, 1980 öncesi DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) başkan yardımcılığı yapan 65 yaşındaki Niyazi Resnelioğlu, kaldığı huzurevinde ölürken, cesedi 3 gün sonra bulundu. 

Olay Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Karşıyaka Zübeyde Hanım Huzurevi'nde ortaya çıktı. 10 Mart'ta huzurevi yetkililerinin bilgisi dahilinde izne çıkan Niyazi Resnelioğlu, odasında bir şey unutunca almak için döndü. Huzurevi yetkilileri, izinde olduğunu bildiklerinden içeri girmedikleri odadan kötü kokuklar gelmeye başlayınca durumu polise bildirdi. Odayı açıp içeri giren görevliler, yaşlı adamı yerde hareketsiz buldu. Olaya el koyan nöbetçi savcı, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi. Yapılan otopside Niyazi Resnelioğlu'nun kalp hastalığı sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

Resnelioğlu, dün dayısının oğlu İsmail Oral tarafından İzmir Adli Tıp'tan alınan cenazesi, öğlen saatlerinde kılınan cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Örnekköy Mezarlığı'nda annesinin mezarının üstüne defnedildi. Yakını İsmail Oral, devletin huzurevinde böyle bir olayın yaşanmasının çok üzücü olduğunu söyledi. Oral, Resnelioğlu'nun hiç evlenmediğini ve uzun zamandır huzurevinde yaşamını sürdürdüğünü belirtti.