BIST 10.258
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.411,62
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon'da 30 kişi gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında polis 9 ilde operasyon düzenledi. Soruşturmada 30 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sekiz ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında muvazzaf ve emekli subayların da bulunduğu, ikisi kadın yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Özel yetkili savcının talebi doğrultusunda İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesin'ce verilen arama ve yakalama kararı doğrultusunda İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Kars, İstanbul, Ankara ve Antalya'da belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon yapıldı. Ankara ayağında Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın da ortak olduğu özel güvenlik şirketinin ortaklarından emekli astsubay İbrahim G. ve Genel Müdür Ufuk S.'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca Ergenekon sanığı eski özel harekatçı İbrahim Şahin'le bağlantısı olduğu ileri sürülen Ahmet isimli bir kişiyle bir üniversite hastanesinin müdürü N.K., devlete ait bir diş hastanesinin başhekimi A.Ş. ve hastane müdürü C.Ü.'nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu iddia edildi.

Operasyonun, özellikle hastanelerin güvenlik ihalelerine fesat karıştırıldığı iddiaları üzerine başlatıldığı kaydedildi. İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, konuyla ilgili ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçınırken, "Operasyon henüz bitmedi. Bazı zanlıların aranmasına devam ediliyor." dedi.