BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

Hüseyin Çapkın için savcılıktan flaş karar

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın gelen son dakika bilgilerine göre tahliye edildi.

Abone ol

15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Hüseyin Çapkın dün akşam saatlerinde tahliye edildi. 

İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın avukatının talebi sonrası Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi. Hakimlik verdiği tahliye kararına gerekçe olarak Çapkın’ın emekli olması ve atılı suçun yapısı itibariyle tutukluluk halinin orantılı olmaması sebebiyle tahliyesine karar verildi.

MÜLKİYE YAPILANMASI SORUŞTURMASINDA TUTUKLANMIŞTI

FETÖ'nün 'Mülkiye Yapılanması' soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, FETÖ üyeliğinden tutuklandı. 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEMİŞTİ

FETÖ üyeliğinden tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi.

Çapkın sorgusunda, "Ben 30 yıl emniyet müdürlüğü yaptım. Devletime, milletime sadakat ve liyakat ile elimden gelen hizmeti ve gayreti en üst düzeyde göstererek çalıştım. Bu gayretlerim sonucunda ise görev sürem Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bizzat uzatılarak vali yapıldım. Devletin hiyerarşik yapısında hiçbir kurumu, kuruluş veya şahsiyetle ilişki içerisinde bulunmadım, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

VALİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU TUTUKLANMIŞTI

FETÖ'nün 'Mülkiye Yapılanması' soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 8 vali 1 vali yardımcısı 3 kaymakam olmak üzere 12 şüpheli 4 Ağustos'ta, FETÖ üyeliğinden tutuklanmıştı.