BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Hüseyin Aygün: Rakı değil şarap içtim!

CHP'nin 2. kurultaygününde, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu'nun 'rakı masası' sözlerine istinaden yaptığı açıklamada "Rakı değil şarap içtim" dedi.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

Dün Ankara'da gerçekleşen 18. Olağanüstü kurultayda seçim işlemi tamamlanmasının ardından, Parti Meclisi'ni belirlemek üzere gidilen kurultayın 2. günü, en az dünkü kurultay kadar hareketli geçti.

Kurultay'ın ilk günü genel başkan adayı olup, delegelerin yaklaşık üçte birinin oyunu alan Muharrem İnce'nin Parti Meclisi üyeliği için aday olmadığı kurultayın 2. gücü, parti içinden isimler dünü ve bugunüyle 18. Kurultay'ı değerlendirdi.

Değerlendirme yapan isimlerden biri olan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, dünkü oylamanın sonuçlarını Habertürk'ün mikrofonuna yorumladı. CHP milletvekili Hüseyin Aygün'e dün akşam rakı içtiniz mi diye soruldu. Aygün bu soruya 'Rakı değil, şarap içtim' diye yanıt verdi.

AYGÜN, 'RAKI MASASI'NI YORUMLADI

CHP'nin 18. Kurultayı'nın dünkü oylama sonuçlarının açıklanmasıyla Parti Meclisi seçimlerine gittiği 2. kurultayda, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Kılıçdaroğlu'nun 'rakı masası' sözlerini yeniden değerlendirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kurultay'da yaptığı konuşmada "Diyorlar ki CHP elitist bir parti.  Elit olmak ayrı, elitist olmak ayrı. Elitlere yani seçkinlere saygım var,  aydındır bunlar. Otururlar, konuşurlar, düşüncelerini topluma aktarırlar ve  toplumu aydınlatırlar. Ama bir de elitistler var, rakı sofralarında Türkiye'yi kurtarırlar. Bunlardan partiyi temizleyeceğim. Herkes çok iyi bilsin. Bana  çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil.'' demişti.

Kılıçdaroğlu'na ilk tepki CHP'li vekil Hüseyin Aygün'den gelmiş ve Twitter'dan 'Bu akşam Kurultay'a içeceğm' mesajını paylaşmıştı.

"RAKI DEĞİL ŞARAP İÇTİM"

Habertürk canlı yayınına katılan CHP milletvekili Hüseyin Aygün'e dün akşam rakı içtiniz mi diye soruldu. Aygün bu soruya 'Rakı değil, şarap içtim' diye yanıt verdi.

"RAKI SÖZLERİNİ BELKİ DE SOLUN TEMBEL OLDUĞUNU ANLATMAK İÇİN KULLANMIŞTIR"

"Kılıçdaroğlu
'Partiyi, Rakı masasında Türkiye'yi kurtaranlardan temizleyeceğim.' sözüyle solun genel anlamda tembel olduğunu anlatmak için kullanmış olabilir." diyen Aygün, Kılıçdaroğlu'nun yine de bu sözü sarf etmesinin doğru olmadığını belirtti.

"KILIÇDAROĞLU BASKICI POLİTİKALARA DESTEK OLMUŞ GİBİ ANLAŞILIYOR OLABİLİR..."

"Genel Başkan'ın, Erdoğan ve ekibinin ülkeyi İslamlaştırmaya, her yere İmam Hatip açmaya, eğitimi dinselleştirmeye, IŞİD'in kafa kesmeye başladığı günlerde, 'rakı içenleri' yanlış bir şey yapıyormuşçasına göstermesi; zaten parti için 'sağa kayıyor' denilen günlerde, kendisinin 'bask
ıcı politikalara destek olduğu' gibi anlaşılıyor olabilir."

CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nda CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile yarışan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini Twitter'dan ti'ye almıştı.

46165.jpg


İNCE 415 DELEGE OYUNU NASIL ALDI?

Aygün, 'rakı masası' sözünün yanısıra CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin aldığı oyları da masaya yatırdı. Aygün, İnce'nin 415 delege oyunu nasıl aldığını şöyle açıkladı:

"MUHARREM İNCE KENDİ KENDİNE ALAMAZDI BU OYLARI..."

"Genel Başkan ne dedi? Genel Başkan'ın ağzınan İmam Hatiplerle ilgili tek bir söz duyamazsınız. Genel bir savunma hattından anlattı kendisini. Partiye sadece Bekaroğlu'nu ve Yavaş'ı çağırarak,- üstelik de parti tabanının haberi olmadan-  delege böyle tepki verir. Dürüst olmalıyım Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğlu'nun alternatifi değildir. Sadece doğru politikalarla, doğru bir konuşma yaptı. 177 delege imzasıyla seçime giren Muharrem İnce'nin 415 oy almasının sebebi de budur. Muharrem İnce kendi kendine alamazdı bu oyları, açık söylemeliyim... Delegeler, CHP sağ siyasetinden kurtulsun diye İnce'ye oy verdiler. Kılıçdaroğlu'nun kendisi solcu olabilir ama politikaları sağcı..."