BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet'in Mosturoğlu haberi balon çıktı!

Mosturoğlu'nun Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanarak 'İtirafçı' olmak istediğini yönünde ifade vermediği iddia edildi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Hürriyet "PAZARTESİ BOMBALARI" patlattı patlatmasına ama, bu bombaların gerçek mi yoksa sahte mi olduğu konusunda yapılan açıklamalar birbirini tutmuyor.

Öncelikle belirtelim, Hürriyet'in bir "yetkili"ye dayandırdığı haber Savcı Mehmet Berk'in bir grup gazeteciyle yaptığı sohbetten ibaret. Ancak savcı bu sohbeti yaparken, "yazılmamak kaydıyla" şartını özellikle koyuyor. Hürriyet'in dışında başka gazetecilerin de olduğu bu sohbet ortamının sadece Hürriyet'te yayımlanmış olması, "BOMBA"nın etik açısından etkisini de ortaya koyuyor.

Peki... Şekip Mosturoğlu'nun "Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediği doğru mu? Ya da şöyle soralım Şekip Mosturoğlu Savcı Berk'e bu konuda bir başvuruda bulundu mu?

Hayır!

Velev ki Şekip Mosturoğlu pişman! Ama "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan faydalanması mümkün değil. Hürriyet daha bu balonları patlatmadan önce, Mosturoğlu'nun pişmanlık duyduğu yönünde haberler vardı. Biz de sağlam bir kaynaktan Mosturoğlu'nun böyle bir talepte bulunmadığını günler öncesinden öğrenmiş ve okurlarımızla paylaşmıştık.

Dahası, Şekip Mosturoğlu'nun "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan faydalanamayacağını de belirtmiştik. Çünkü bunun ilgili kanunda yeri yok. Çünkü Etkin Pişmanlık suç oluştuktan sonra olmuyor.

Ha eğer Şekip Mosturoğlu bir maç öncesinde savcıya gelip, "Biz bu maçta şike yapacaktık karar almıştık ancak ben pişman oldum. Şu şu şu isimler şike yaptı ben de içindeydim şimdi pişmanım" demiş olsaydı, "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan faydalanabilirdi. Oysa Mosturoğlu bir avukat ve bu maddeyi çok iyi biliyor. Kaynağımız, Mosturoğlu'nun kesinlikle böyle bir başvuruda bulunmadığını da açık açık söylüyor zaten.

Peki Hürriyet ne yazmıştı? 

Hürriyet gazetesi "Mosturoğlu Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyor" başlığıyla verdiği haberinde "Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ile Ali Kıratlı ve Bülent İşçen'in de yasadan yararlanmak istediklerini savcıya söylediği öğrenildi. Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun savcılıktaki ifadelerinin bir bölümü medyaya yansımıştı. Mosturoğlu, Eskişehirspor-Trabzonspor maçı ile ilgili ilginç bir bilgi vermişti savcılığa: 'O maça teşvik primi gönderildiğini duydum. 1.5 gibi bir rakam. Ama dolar mı, TL'mi bilmiyorum' " ifadelerine yer verdi.

HABERİNİ BÖYLE SAVUNDU AMA...