BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.400,79
HABER /  GÜNCEL

Hürriyetin görmediği haber

Medya dünyasından "Maalesef bu bir itiraf" sözleri geldi. İki tarafa da eleştiri vardı. Çıkara göre habere çarpıcı bir örnek var.

Abone ol "Eğer yapmış olsaydı. RTÜK’te en belgeli 2,5 milyar dolarlık yolsuzlukla ilgili suç duyurusunda bulundum. Doğan Grubu’nda tek kalem yazı yazılmadı"

Bu sözler Tüm Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği (TÜRYAD) Genel Başkanı Adnan Yüce'e ait.  Ardından da ekledi: "hepimiz çıkarlarımıza göre manşet atıyoruz, sadece Aydın Doğan değil"


Yüce, Aydın Doğan ile Başbakan Erdoğan arasındaki kavgaya işte bu çarpıcı sözlerle dahil oldu.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan ile Başkent’ten Programına katılan Adnan Yüce, “Bizim sorunlarımız farklı. Bu tartışma Aydın Doğan’ın servetine servet katma, gücüne güç katma kavgasıdır” dedi.

YAYINCILARIN SORUNLARINI ANLATMALIYDI

Yayıncıların daha başka sorunları olduğuna dikkat çeken Yüce, Yayıncıların elektrik giderlerini, kirasını, işçisinin sigortasını, telif hakkını ödeyemediğini söyledi. “Evine ekmek götüremeyen yayıncılar var” diyen Yüce, Aydın Doğan’dan Başbakana gittiği dönemde yayıncıların sorunlarını dile getirmesini beklediklerini ifade etti.

ETKİN MEDYA ÇIKARINA GÖRE MANŞET ATIYOR

Türkiye’de medyanın çıkarlarına göre yayın yaptığı itirafında bulunan Yüce, “Maalesef bu bir itiraf, hepimiz çıkarlarımıza göre manşet atıyoruz, sadece Aydın Doğan değil. Türkiye’nin ciddi medya etiği sorunu var” dedi.

Doğan Grubu’nun gerçekten habercilik yaptığına inanmadığını ifade eden Yüce, “Eğer yapmış olsaydı. RTÜK’te en belgeli 2,5 milyar dolarlık yolsuzlukla ilgili suç duyurusunda bulundum. Doğan Grubu’nda tek kalem yazı yazılmadı” açıklamasında bulundu.

MEDYADA YENİDEN YAPILANMAYA İHTİYAÇ VAR

Türk medyasının etik kuralları savunan bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Yüce, “Birileri hükümet karşıtıysa kerhen de olsa Aydın Doğan lehine yazıyor, hükümetten yanaysa da onun aleyhine yazıyor. Türkiye’nin şanssızlığı budur. Benim hırsızım, benim bürokratım, benim hemşehrim anlayışı var. Türkiye bunlardan kurtulmalı, benim değil, bizim olmalı. Etik kurallar olmalı, kalite olmalı” dedi.

Kaynak: manşethaber