BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.395,38
HABER /  GÜNCEL

Deney cinler alemine kapı açar mı?

Yüzyılın deneyi dün yapıldı. Peki bu deney cinler alemine de kapı açar mı?

Abone ol Bütün dünyanın nefesini tutarak izlediği CERN deneyinin Türkiye'deki yansımaları da ilgi ile takip ediliyor. Bilim insanları kainatın sırlarını aralamayı hedefleyen Big Bang deneyiyle de dünyanın varoluş sırrını çözmeye çalışırken ortaya ilginç sorulur da çıkıyor. Mesela İbrahim Karagül CERN'in cinler alemine kapı açıp açmayacağını merak etmiş.

İşte İbrahim Karagül'ün 6 milyar avroluk CERN deneyiyle ilgili "CERN: Kıyamet senaryosu ve Tanrı'nın yaratıcı gücü" başlıklı yazısından bir bölüm:  

"Bütün bu tartışmalar, araştırmalar, çabalar, merak ve keşifler, Allah'ın yaratıcı kudretine tanıklık etme arayışından başka bir şey değil. Bu yönüşle CERN'deki çalışma, müthiş heyecan verici! Olumlu ve olumsuz sonuçları da. Belki de hiç tahmin etmediğimiz, deneyi yapanların bile öngöremediği sonuçlar çıkacak, evrenin sırlarına ulaşmada yepyeni ufuklar açılacak.

Mesela bazıları, burada ulaşılan hızın, maddi olmayan varlıklar alemine ulaşmanın kapılarını açasileceğini bile söyleyebiliyor. İnsanoğlu'nun cinlerin ve başka varlıkların hızına erişebileceğini öngörebiliyor."