BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  MEDYA

Hürriyet ve Posta satılıyor mu resmi açıklama geldi

Hürriyet ve Posta gazeteleri satılıyor mu? Vuslat Doğan Sabancı'nın Hürriyet'teki görevinden istifası sonrası iki gazetenin Katarlı bir şirkete satılacağı ileri sürülmüştü. Doğan Medya KAP'a yaptığı açıklamayla iddiaları yalanladı.

Abone ol

Hürriyet gazetesinin en tepesindeki Vuslat Doğan Sabancı'nın istifasıyla ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Evrensel gazetesinden Fatih Polat, Hürriyet'in en tepesindeki Vuslat Doğan Sabancı'nın istifasıyla ortaya çıkan gelişmeleri ve kulisleri bugünkü köşesine taşımıştı ve Hürriyet ile Posta gazetelerinin satılacağını yazmıştı. İddiaların ardından Hürriyet ve Doğan Gazetecilik'ten Kamu Aydınlatma Platformu-KAP'a resmi bir açıklama gönderildi. 

HÜRRİYET'TEN KAP'A AÇIKLAMA

Hürriyet Gazetecilik ve Matbacılık A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer alan, 'Şirketimiz'in ve/veya Hürriyet Gazetesi'nin satıldığı' yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut durum itibariyle bu kapsamda alınan bir Yönetim Kurulu Kararı bulunmadığı gibi, yapılan herhangi bir çalışmada bulunmamaktadır. Diğer taraftan, yine hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer aldığı şekliye, Vuslat Sabancı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ettiği şeklindeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Doğrusu şu şekilde olacaktır; 30 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda seçilen Yönetim Kurulumuz henüz görev dağılımı yapmamış olup, Yönetim Kurulumuz'un yapacağı görev dağılımı sonrasında Vuslat Sabancı Yönetim Kurulumuz'da "üye" sıfatı ile görevine devam edecektir. "

DOĞAN GAZETECİLİK'İN AÇIKLAMASI

Doğan Gazetecilik A.Ş. ise şu bildirimde bulundu:

"Hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer alan, Şirketimiz bünyesinde faaliyet gösteren Posta Gazetesi'nin "satıldığı" yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut durum itibariyle bu kapsamda alınan bir Yönetim Kurulu Kararı bulunmadığı gibi, yapılan herhangi bir çalışmada bulunmamaktadır."

İŞTE SATIŞ İDDİALARINI ALEVLENDİREN O YAZI 

İşte Fatih Polat'ın bugünkü yazısında Hürriyet ve Posta gazetelerinin satılacağına ilişkin şunlar kalema alınmıştı:

"Vuslat Doğan Sabancı'ndan boşalan Hürriyet Gaztecilik Yönetim Kurulu Başkanlığı için Ahmet Toksoy'ın adının geçtiğini grup içinden görüştüğüm birkaç isim doğruladı.

1959 yılında İstanbul’da doğan ve lisans eğitimini 1981 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü’nde tamamlayan Toksoy, 1989 yılında Hürriyet Grubu’na katıldı.

Halen Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.’nin Risk ve Denetim Başkanı, Yürütme Kurulu Üyesi, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ile Doğan Yayın Holding A.Ş.’nin de Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

SATIŞ HAZIRLIĞI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Doğan Grubu arasındaki gerilimin bir süredir devam ettiği biliniyor ve bu üst düzey 'veda' haberi, tam da bu nedenle ‘Acaba, yayın yönetmenliği değişikliğinden sonra, bu da devletin zirvesi ile ilişkiler açısından bir rahatlama sağlama hamlesi mi?' sorusunu akla getirdi?

Ben bu soruyu, grup içindeki güvenilir dostlarıma sordum. Grubun sağından solundan girip anlamaya çalıştım.

Aldığım bilgilerden birisi şu; "Vuslat Doğan Sabancı geçtiğimiz hafta cuma günü veda edecekti, rötarlı oldu.”

Dile getirilen bir gerekçe de, Vuslat Doğan Sabancı'nın bir süredir yaşanılan sert rüzgarlar nedeniyle yorulmuş olduğu.

POSTA DA SATILABİLİR

Ancak bazı iddialar daha da ciddi. Bu istifanın ardından Hürriyet'in satışının da gündeme gelebileceği ve bunun grup içinde yaklaşık 3 aydır konuşulduğu belirtiliyor. Satışı düşünülen gazetelerden birinin de Posta olduğu ifade ediliyor.

Bugün Hürriyet'in satışı ile ilgili bir görüşme yapıldığı da dile getirilen iddialar arasında. 'Peki, Hürriyet kime satılacak?' Bu sorunun yanıtı da şöyle verildi:

Büyük bir ihtimalle Katarlı bir şirket.

'Peki ya Posta?' diye sordum. Ona verilen yanıt da şöyle: Onun için de Katarlı şirket deniliyor ama Hürriyet kadar net değil.

Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Sabancı Hürriyet'i neden bıraktı?