BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  GÜNCEL

Öyle bir isim Rabia işareti yaptı ki...

Referandum çalışmaları kapsamında HDP'nin Mersin'de düzenlediği mitingde partililere seslenen HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, 'Rabia' işareti yaptı.

Abone ol

HDP'nin 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu çalışmaları kapsamında Mersin'de düzenlediği mitingde, HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat​ ve Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir konuştu.

Mersin HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, sahnede dört parmağını gösterip ’Rabia’ işareti yaparak şunları söyledi:

"Diktatörlük bu ülkede sökmez. Birileri özellikle Azerbaycan’daki kardeşini örnek alarak Cumhurbaşkanlığı sistemini önümüze koyuyor. İnanıyorum ki, Azerbaycan’daki kardeşi gibi hanımını Cumhurbaşkanı baş yardımcısı yapacak. Meseleyi yatak odalarında halletmeye çalışıyorlar. Buna evet dememiz mümkün mü? Ben de inanıyorum ki, ’hayır’ çıkacak. Bu ’hayır’ı yüzde 50’yi aşırtan da Kürt halkı olacak. Cumhurbaşkanı kalkıp şöyle bir işaret yapıyor ya. Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Dört temel vazgeçilmezimiz var. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik. Bunu unutmayın."