BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.377,47
HABER /  GÜNCEL

Hürriyet ölmüş Erbakan'a saldırdı

Necmettin Erbakan'ın vefatı siyasi düşüncesini benimseyen benimsemeyen herkesi üzüntüye boğdu. Hürriyet ise alacak verecek derdindeydi..

Abone ol

85 yaşında hayata veda Eden Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan'ın ölümü Türk basınında geniş yer buldu. neredeyse tüm gazeteler, bir döneme damga vuran siyasetçiyi kalitesine yakışır sözlerle andı..

Bir gazete hariç.. O gazete ise Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet. 28 Şubat sürecinde postmodern darbeyi destekler nitelikte yayınlar yapan Hürriyet, Erbakan'a olan antipatisini ölümünün ardından da devat ettiren bir yayınla çıktı okurlarının karşısına..

Erbakan'ın yaşına dikkat çeken gazete, "Ölünceye kadar siyasete devam" başlığını attı. Hürriyet manşetten “Kalp yetmezliğinden ölen Erbakan, ‘kalbimde pil var diyerek' siyasetten affını isteyen bir partiliye, ‘pil bitene kadar devam' demişti” diye yazdı.

Erbakan'ın mahkum edildiği kayıp trilyon davasını gündeme getiren Hürriyet, “15 milyon liralık borcu ailesi ödeyecek” diyerek hem ailesini hem de partilileri kahreden bir başlığa imza attı..