BIST 10.264
DOLAR 32,34
EURO 34,76
ALTIN 2.392,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin listesindeki sürpriz isim!

Eski Başbakan ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ismi CHP Rize adayı olarak öne çıkıyor.

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimler öncesi parti kulislerinde adaylık trafiği de hızlanmaya başladı. Aday trafiğinin en yoğun yaşandığı partilerden biri olan CHP'de ise sürpriz bir isim milletvekilliği için öne çıkıyor.

Cumhuriyet'teki kulis bilgisine göre, merkez sağa dönük "açılım" girişimleriyle ilgili çeşitli söylentiler siyaset gündemini meşgul ediyor. Kuliste adı öne çıkan isim ise Rize Milletvekili Mesut Yılmaz... DP ile yollarını ayırdıktan sonra bu dönemin sonunda aktif siyaseti bırakacağını söyleyen Yılmaz'ın bu sözleri "CHP Rize adayı olacak" söylentilerinin önünü kesemedi. Bir de CHP Rize İl Başkanı Mehmet Hikmet Aslankaya, "Benim adayım Mesut Yılmaz" diye açıklama yapınca bu söylentiler daha da güçlendi. Aslankaya'ya, "Mesut Yılmaz'la görüştünüz mü" sorusuna bakın ne yanıt verdi:

"Mesut Bey'le direkt bağlantım olmadı. Rize'den aday olsa partimiz için iyi olur. Rize'ye de hizmet etmiş biri. Ama kurumsal anlamda genel merkezin görüşünü almadan bir şey söyleyemem. Genel başkanımla görüşeceğim. Mesut Bey kabul eder mi bilemem. Ama ben il başkanı olarak, böyle bir öneride bulunuyorum. Sayın Yılmaz'ın tabanı değişik olabilir. Bugün AKP içinde de değişik siyasi görüşlerden milletvekilleri veya bakanlar var."

YÜCE DİVAN'DA YARGILANMIŞTI

Mesut Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan oldu. Yüce Divan, 23 Haziran 2006 tarihinde davanın kesin hükme bağlanmasını 4616 sayılı Şartla Salıverilme Yasası uyarınca erteledi. Hikmet Aslankaya'ya Yılmaz'ın 2004 yılında CHP oylarıyla Yüce Divan'a gönderilmiş olduğunu anımsattığımızda şunları söyledi:

"Yüce Divan'da aklandı. Benim Mesut Bey'i aday yapma yetkim yok, ben teklif ediyorum. Mesut Bey'i Rize'den milletvekili yapan CHP'nin 16 yıl önceki tabanı. Mesut Bey de bize bu siyasi borcunu ödesin. Siyaseti bıraktım, diyor ama tam bilemiyorum, bence CHP'ye gelebilir."