BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  GÜNCEL

Humus'ta çatışmalar şiddetlendi

Suriye'nin üçüncü büyük kenti Humus'ta en az 21 kişinin öldüğü bildiriliyor. Kentte çok sayıda tank ve zırhlı araç konuşlandırıldı.

Abone ol

Suriye'nin Humus kentinde yeniden alevlenen çatışmalarda en az 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütüne göre çatışmalarda ölenler arasında siviller ve polis memurları da var.

Suriye'nin üçüncü büyük kenti olan Humus, Beşar Esad yönetimine karşı Mart ayında başlatılan protestoların odak noktalarından biri.

Birleşmiş Milletler çatışmalarda şimdiye kadar en az 3000 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Görgü tanıklarına göre, Suriye ordusu dün Humus'un Halidiye ve Bab Sbaa bölgelerinde tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırdı.

Henüz doğrulanmayan bazı haberlerde keskin nişancı Suriye askerlerinin bir gün önce güvenlik güçleri tarafından öldürülen protestocuların cenaze törenine giden iki kişiyi vurduğu belirtiliyor.

Keskin nişancılar

Reuters ajansına göre, Manal adlı kent sakini, tüm mahallelere barikatlar kurulduğunu ve askerlerin rastgele ateş açtıklarını söyledi.

Hükümet ise, "Humus'ta faaliyet gösteren silahlı terör gruplarının sivilleri ve önde gelen kişileri öldürdüğünü" savunuyor.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütünden Rami Abdülrahman, AFP ajansına İdlib kenti yakınlarında firar ettikleri sanılan askerler bir askeri aracı havaya uçurdu. Bu saldırı sonucu bir subay ve 3 askerin öldüğü öne sürüldü. Ancak bu haberi de bağımsız kaynaklara doğrulatmak mümkün değil.

Pazar günü Arap Birliği, Suriye hükümeti ve muhalif güçlere 15 gün içinde Kahire'de görüşmelere başlama çağrısında bulunmuştu.