BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  MAGAZİN

Hülya Avşardan dağ açılımı

Hülya Avşar'dan ilginç açıklamalar.. Kürt açılımına farklı bir açıdan baktı. Sanatçının bir sorusu vardi ki..

Abone ol

Sanatçı Hülya Avşar "Tamam gelsinler ama niye gelsinler? Ne vereceğiz de gelecekler?" diye konuştu.

Ne verilmesi gerektiği sorusuna da Avşar "okul hastane insanca yaşam hakkı" cevabını verdi.

Gazete Habertürk'ten Kutlu Esendemir'e konuşan Avşar'a göre açılım dağdaki Kürtleri kapsamalı.

Avşar hakkında açılan dava ile Kürt açılımı konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.. İşte o röportajdan öne çıkan satırlar..

SORUN DAĞDAKİ KÜRTLER

Mesele Kürtler değil. Biz neyi konuşuyoruz. Kürtlerin böyle bir problemi yok ki. Ama dağda bulunan ve yaşam hakkı sınırlanmış kişilerin var. Okulları yok, hastaneleri yok, yiyecek ekmekleri yok. Dağda hakkını arayan Kürt vatandaşlarımızdan bahsediyorum. Onların da aradığı şeyler var hayatta. Bunları almak için mücadele ediyorlar.

"DAĞ SORUNU DERDİM"

Dağ sorunu derdim mesela. "Dağdaki Kürtlerin problemi" derdim. "Dağdaki Kürtlerin açılımı" derdim. Ama dağda mücadele eden kişilerin altını çizerdim. Kürtlerin değil. Burada Kürt meselesini konuşacak ortamımız olduğunu düşünmüyorum. Kürtlerin kendi içindeki sınıflandırmalar da var: Kürt başka dağda yaşayan Kürtlerimizi düşünceleri başka. Dağda yaşayan isteklerinin arkasında duran bir şeyler isteyen bir de Kürt kesim var. "Kürt açılımı" deyince bütün Kürtler işin içine giriyor. Onlar için aynı bir isim olmalıydı doğrudan.

"NE VERECEĞİZ DE GELECEKLER?"

Tamam gelsinler ama niye gelsinler? Ne vereceğiz de gelecekler? Kendileri pişman oluyorlarsa ne mutlu ne mutlu hepimize. Ama kendileri bir mücadele veriyorlarsa ve onlara "gelin" dediysek karşılığında bir şey vermemiz lazım diye düşünüyorum.

NE VERMEMİZ GEREKİYOR?

Benim düşüncem okul, benim düşüncem hastane, benim düşüncem yol, benim düşüncem elektrik, benim düşüncem onlara da hepimiz gibi bu topraklara yaşama hakkı.

"DAĞDAKİ DOSTLARIMIZ"

Benim düşüncem oy verme hakkı ki zaten Meclis'teler şu anda.. Her ne kadar Ahmet Türk Kürt olarak ve Kürt partisinin başı olarak Meclis'e girmiş biri şu anda. Dolayısıyla dağdaki arkadaşlarımızı dostlarımızı ya da kardeşlerimizi temsil ediyor mu on utam bilemiyorum ama en azından ucundan tutuyor.