BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.434,24
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'ı derdest eden FETÖ'cü konuştu! Ürkünç adam + 18 dikkat!

Genelkurmay Çatı davasının bugünkü celsesinde dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı derdest edip, Akıncı'ya götüren ekipte yer aldığı belirtilen eski kurmay albay Fırat Alakuş esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmasını yaptı. Akuş'un Akar hakkındaki sözleri dikkat çekti.

Abone ol

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve sona yaklaşan Genelkurmay Çatı davasının bugünkü celsesinde dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı derdest edip, Akıncı'ya götüren ekipte yer aldığı belirtilen eski kurmay albay Fırat Alakuş esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmasını yaptı.

İlk savunmasını dava dosyasını görmeden yaptığını bildiren Alakuş, "Bu savunman zülfiyare dokunmuş olmalı ki, bir kısım kraldan çok kralcı olan ve kendini bilmezler tarafından cezaevinde darp edildim" iddiasında bulundu. Alakuş, tutukluluk halinin fiili cezalandırmaya dönüştüğünü kaydederken de Ergenekon gizli tanıklarından Zindaşti'nin bir siyasinin telefonuyla tahliye edilmesine atıfla, "Tahliye edilmemem için arayan birileri yoktur herhalde. Pardon, bir müşteki avukatı buradayken aramaya gerek yok değil mi? Demek ki, bu haktan sadece gizli tanıklar ve mafya babaları yararlanabiliyor" dedi. 

Ürkünç adam + 18 Dikkat!

Savunmasını Power Point sunumu eşliğinde yapan Alakuş, Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar'ın kendisi için kullandığı "Ürkütücü bir yüzü vardı" sözüne vurgu için, "Ürkünç adam + 18 Dikkat! Bu sunum yüksek oranda ürkütücü içerik ihtiva eder. Hamilelere ve kalp rahatsızlığı olanlara edilmez" şeklinde ifadeler kullandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, "Sanıklar içinde en renkli adamsın. Biz seni ürkütücü bulmuyoruz. Renkli, espri anlayışı olan biri olarak görüyoruz" esprisini yaptı.

TSK tarikatlara ve cemaatlere teslim edilmiştir

Savunmasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın yapısı ve çalışma yöntemlerini anlatıp, yazılı emir olmaksızın icra edilen veya hazırlık yapılan harekatlardan örnekler veren Alakuş, kendisinin de 2011 Libya krizinde ve 2015'te Irak'taki IŞİD operasyonunda amiri olmayan komutanların şifahi emriyle bu ülkelere gittiğini söyledi. Alakuş, "Olmaz, emri birinci amirim vermeli ve yazılı emri görmem lazım demedim. Bunu söyleyecek bir babayiğitle de karşılaşmadım" dedi.

Kozmik Oda'ya girilmesi ile 15 Temmuz arasında benzerlik kuran Alakuş, dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın emriyle terör saldırısına karşı Genelkurmay'ın güvenliğini takviye için gittiklerini öne sürdü. Alakuş, şöyle devam etti:

"Emri şifahi olarak veren Zekai Aksakallı buraya gelse sorardık. Emirden 2 ve 1’inci Başkanların haberi var mı, öğrenirdik. 15 Temmuz'dan sonra kendisi de 1 ve 2’nci Başkanlar da makamını koruyup, terfi etmiştir. Bu tuzağı tesis edenler KHK ile TSK'da hedefledikleri tasfiyeyi gerçekleştirmiş, TSK tarikatlara ve cemaatlere teslim edilmiştir."