BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.479,49
HABER /  DÜNYA

AİHM'den Selahattin Demirtaş kararı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye'nin HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili temyiz başvurusunu kabul etti. Demirtaş davası, AİHM Büyük Daire'de yeniden görülecek.

Abone ol

AİHM Türkiye'nin HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili temyiz başvurusunu kabul etti. Demirtaş davası,  AİHM Büyük Daire'de yeniden görülecek.

Ne olmuştu?
AİHM’in Türkiye davalarına bakan 2. Dairesi, 20 Kasım 2018'de Demirtaş'ın serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması gerektiği yönünde karar vermişti.

Adalet Bakanlığı, AİHM’nin kararına, 18 Şubat 2019 tarihinde “Davanın AİHM Büyük Daire tarafından incelenmesi” talebiyle itiraz etmişti.

Türkiye’nin itirazını inceleyen Büyük Daire bünyesinde beş hâkimden oluşan kurul, 19 Mart 2019 tarihinde verdiği karar ile söz konusu davanın Büyük Daire tarafından incelenmesi gerektiğine karar verdi. Bu kararla birlikte davanın görülmesine yeniden başlanacak, başvurana ve hükümete davayla ilgili görüşleri yeniden sorulacak. AİHM tarafından belirlenecek bir tarihte dava ile ilgili Strazburg’ta duruşma yapılacak ve yeni bir karar verilecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul son seçim anketi geldi sonuçlar çok tartışılacak
Foto Galeri İstanbul son seçim anketi geldi sonuçlar çok tartışılacak Galeriye Gözat