BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Araplardan Türkiye’ye çıkarma! Türk ve Arap firmaları buluşacak

İhlas Haber Ajansı
İhlas Haber Ajansı

İstanbul’da gerçekleştirilecek, 6. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 15 Arap ülkesinden 1500 iş insanını, 200’den fazla Türk firmasıyla buluşturacak.

Abone ol

Fuarla, gıda ve tarım sektöründe dışa bağımlı olan Arap ülkelerinde, Türk firmalarının pazar payının, yukarılara çıkartılması hedefleniyor.

"15 Arap ülkesinden, bin 500 iş insanı"

Tarımın ve hayvancılığın gündemden düşmediği şu günlerde Arap iş insanları, Nisan ayında İstanbul’da düzenlenecek olan gıda ve tarım fuarına adeta çıkarma yapacak. TÜRAP desteğiyle, TurabExpo tarafından 24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul’da, Pullman İstanbul Airport and Convention Center’da gerçekleşecek buluşmada, 15 Arap ülkesinden, bin 500 iş insanı, 200’den fazla Türk gıda firmasıyla buluşacak.

Bu yıl altıncısı düzenleniyor
 
TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, eş zamanlı yapılacak 6. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, 4. Türk-Arap Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı, 3. Türk-Arap Otel, Kafe, Pastane Ekipmanları, Ağırlama, Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı İşbirliği Organizasyonu’nun, Türk gıda  sektörü ile Arap gıda sektörünün önde gelen firmalarını buluşturacağını ve iş birliği olanakları oluşturacağını kaydetti. Türk-Arap işbirliği Derneği'nin büyük projelere devam ettiğini belirten Attar, Türkiye’yi Araplara tanıtıcı en iyi sektörlerinden birisinin gıda ve tarım olduğunu dile getirdi. Bu girişimlerin bölge için çok büyük bir canlılık oluşturacağını kaydeden Attar, “Bu nedenle hedefimiz, bu projeleri en iyi şekilde tanıtmak. Arap iş insanlarını buraya, yani Türkiye’ye getirmek” dedi.
 
Fuar 24 Nisan'da başlayacak
 
24 Nisan’da kapılarını açacak olan fuarın, 26 Nisan’da sona ereceğini kaydeden Attar, “Fuar programı kapsamında, büyük çoğunluğu Arap olan 1500  iş insanını Türkiye’de ağırlayacağız. Bu organizasyona 200 Türk firması da katılacak. Bu sayede çok güzel bir  tanıtım yapılacak” dedi. Türkiye’yle Arap dünyası arasındaki ticaret rakamlarının azlığına da vurgu yapan Attar, “Bizim bu seviyeyi aşmamız lazım. Arap ülkelerinin gıda ithalatı en az yüzde 80. Türkiye’nin bu pazardaki payı ise sadece yüzde 5 ve biz bu payı fuarlar sayesinde her geçen yıl yukarılara çıkartıyoruz. Fuar sayesinde Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacmi, yüzde iki yüz aratacaktır” diye konuştu.