BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar - Abdullah Gül - Şükrü Karatepe fotoğraflarının esrarı

Hulusi Akar- Abdullah Gül ve Şükrü Karatepeli fotoğraflar ortalıkta cirit atıyor. Ortaya çıktı ki Hulusi Akar ile Abdullah Gül eski tanış. Hatta bir kareyi Fehmi Koru'nun çektiği söyleniyor. Peki işin aslı ne? Koru yazdı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın son günlerde gençlik yıllarından fotoğrafları arka arkaya medyaya servis edilmeye başlandı. Peki fotoğraflarda ne var, niye bu kadar önemli? Fotoğraflardan biri Londra'da çekilmiş. Hulusi Akar'ın yanında Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe var.

Yıl 1977...
Peki o yıllarda Hulusi Akar-Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe nereden tanışıyorlar Londra'da nasıl biraraya geldiler, o fotoğrafı nasıl çektirdiler?
İşte işin esrarlı yanı bu...

Fotoğraftakiler : Soldan sağa Hulusi Akar - Genelkurmay Başkanı, Abdullah Gül 11. Cumhurbaşkanı, Şükrü Karatepe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı. Karatepe referandum önceki patlak veren 'eyalet krizi' ile gündem olmuştu.

Soner Yalçın'ın iddiasına göre Abdullah Gül - Hulusi Akar ve Şükrü Karatepe'nin bu fotoğrafını çeken kişi Fehmi Koru. Peki Fehmi Koru niye bugüne kadar bu tanışlıktan hiç söz etmedi?

İşte o soruya yanıt bugün Fehmi Koru'dan geldi. Fehmi Koru "Niyesi şu: Hulusi Akar’ı tanımam da ondan…" diyerek şunları yazdı; "Hayatımda onunla bir fincan kahve içmişliğim, oturup uzun boylu konuşmuşluğum yok. Genelkurmay İkinci Başkanı, sonra Kara Kuvvetleri Komutanı, daha sonra da Genelkurmay Başkanı oldu.. Göreve geldi diye telefon açıp veya mesajla kendisini tebrik etmeyi de aklımdan geçirmiş değilim. Tanış olmadığım birini neden tebrik edeyim ki…
Peki o fotoğraf ne?
Burada biraz durup Abdullah Gül’den söz etmem gerekiyor. Tanıyanlar bilir: Sonradan cumhurbaşkanlığı makamına kadar yükselen Abdullah Gül müthiş bir dost canlısıdır; tanısın tanımasın herkesi sever ve bu sebeple de sevilir. Sadece sevilmez, aranır da… Londra’daki günlerimizde mesaisinin yarısını derslerine harcar, diğer yarısında Türkiye’den ve içinde yaşadığımız İngiltere ile Avrupa’dan kapısını çalanlarla meşgul olurdu.

Eski Deniz Harp Okulu komutanı ve Odatv yazarı Türker Ertürk'ün iddiasına göre yukarıdaki ile aşağıdaki fotoğraf aynı gün çekildi. Yukardaki fotoğrafı çeken Hulusi Akar, alttakini çeken ise Fehmi Koru'ydu. Üzerlerindeki kıyafetlerin aynı olması iddiayı doğrular gibi görünüyor. Ancak Fehmi Koru bunu kabul etmiyor. Hatta Hulusi Akar'ı tanımadığında da ısrarlı. 

Hyde Park’ta o fotoğrafı çektirdiğimiz günlerde üçümüz de Londra’daydık.Hulusi Akar’ı tanımadığımı söyledim; bu onun Londra’ya gelmediği, Gül ve Karatepe ile görüşmediği ve benimle hiç bir arada olmadığı anlamına gelmez. Abdullah Gül’ün yüzlerce misafirinden biri olarak bizim eve uğramış da olabilir. Geldiği ve görüştüğümüzle ilgili en ufak bir hatıra kırıntım yok.

İşin aslı. O üçlü (Gül, Karatepe, Akar) fotoğrafı ben çekmedim.
Bizim üçlü (Gül, Karatepe, ben) fotoğrafı da Hulusi Akar çekmedi. Ancak içinde benim de yer aldığım Akar’lı başka fotoğraflar bile olabilir, A. Gül’ün diğer yüzlerce ziyaretçisiyle birkaç dakikalığına hoşbeş edip çektirdiğimiz gibi… Benim fazla zaman ayırmadığım ziyaretçilerden birinin 40 yıl sonra Genelkurmay Başkanı olacağını bilemezdim herhalde…

Hulusi Akar fotoğrafları Abdullah Gül ile resmi çıktı meğer...

Hulusi Akar'ın gençlik dönemi albümünden çıkan karelerden biri de bu... Necip Fazıl Kısakürek ile Kayseri'de lisede çekilmiş olan kare...