BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.380,76
HABER /  GÜNCEL

Hükümeti ABD bombardımanı üzerinden eleştirdi

ABD’nin İŞİD’e yönelik başlattığı operasyonu değerlendiren Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Dün yapılan ABD bombardımanı Türkiye’n...

Abone ol

ABD’nin İŞİD’e yönelik başlattığı operasyonu değerlendiren Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, “Dün yapılan ABD bombardımanı Türkiye’nin acziyetini ortaya koydu. Türkiye hiçbir milli çıkarını, itibarını koruyamaz hale geldi” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Bakırköy Botanik Park’ta CHP İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği sandık görevlilerinin eğitim programına katıldı. Burada kapıda karşılanan İhsanoğlu, yoğun ilgiyle karşılaştı. Kürsüye davet edilen İhsanoğlu, yarın yapılacak olan seçim için herkesi sandık başına davet ederek partililerden destek istedi.

SAHNEDEKİ SANDIKTAN ÇIKAN EKMEĞİ ÖPÜP YERİNE KOYDU
Konuşma öncesinde sahneye konulan temsili seçim sandığını açan İhsanoğlu, içindeki ekmeği çıkarıp öperek yeniden sandığa koyarak seçmene ince bir mesaj gönderdi. Ardından partililere seslenen İhsanoğlu, “Ülkemizin her tarafını dolaşarak halkımıza bizim cumhurbaşkanlığındaki vizyonumuzu, düşüncelerimizi ve hissiyatımızı anlattık. Ve şunu gördük ki halk büyük değişim istiyor, halk yeni ses duymak istiyor. Halk korku çemberini, korku imparatorluğunu yıkmak istiyor. Ve ben şunu görüyorum ki; yarın bu sessiz yığınların oyu burada patlama yapacak ve gerçekten buradan ekmek çıkacak” dedi.
Soma ziyaretinde bir şehit eşiyle yaptığı görüşmeyi anlatan İhsanoğlu, “Soma’da 301 şehidimizin aileleri ile hemdert olduk, hem hal olduk ve onlara herkesin sevgisini ve Türk milletinin sempatisini götürdük. Onlar bu sandığı dört gözle bekliyorlar, ağlayarak bekliyorlar, bir heyecan içerisinde bekliyorlar. Ben böyle bir şey görmedim hayatımda. Ama şunu da gördük; bu sandığa ihanet etmek için yapılan tezgahların en çirkinini gördüm. Bir hanım, bir şehit eşi, bir yetim öksüz annesi geldi dedi ki; ‘bize para teklif ediyorlar. Oyunuzu mührü belirli yere basın, bu telefonla çekin getirin. Biz size bir zarf vereceğiz’ Bu noktaya geldi arkadaşlar!.. Türkiye bu noktaya geldi” dedi.

"BÖYLE BİR ŞEY OLUR MU ?"
Bazı kesimlerin teknolojiyi sahtekarlık için kullandığını iddia eden Ekmeleddin İhsanoğlu, “-Teknolojiyi biz sahtekarlık için kullanmak istiyoruz-. Böyle bir şey olur mu? Millet teknolojiyi ilerlemek için kullanıyor, daha iyi demokrasi için kullanıyorlar. Biz otokrasiye giden yolda teknoloji kullanıyorduk. Diktatörya gitmek isteyen yollarda teknoloji kullanmak istiyoruz. Böyle şey olur mu? Türkiye bu hale geldi. Onun için Türkiye yarın bu hallerden kurtulacak. Yarın sandıklar açıldığında oradan kurtulacağız” diye konuştu.
ABD’nin İŞİD’ye yönelik başlattığı operasyonların Türkiye’nin itibarını zedelediğini ve acziyet içerisine düşmesine neden olduğunu savunan İhsanoğlu, “Türkiye ne yazık ki içerideki huzurunu kaybetti. Birlik anlayışı zedelendi. Sen şusun busun diyenlerin sayesinde bu huzuru kaybetti. Türkiye yurt dışındaki itibarını kaybetti. Dün yapılan ABD bombardımanı Türkiye’nin acziyetini ortaya koydu. Türkiye hiçbir milli çıkarını, itibarını koruyamaz hale geldi. Ortadoğu’da haritaları Türkiye çizecekti. Ankara’da millete orada bizim haberimiz olmadan kuş uçmaz derken orada ne kuşlar uçuyor, ne bombalar uçuruluyor ve hedefler gözetiliyor. Herkes milli çıkarlarını siyasi menfaatlerini gözetiyor. Biz kendi bloklarımızı koruyamıyoruz, biz kendi konsolosumuzu kurtaramıyoruz. Biz Türkmen kardeşlerimizi kurtaramıyoruz. Ve Türkiye’ye yasak getiriliyor. O terör çetesi hakkında hiç kimse yazı yazamıyor” diye konuştu.

O GÖRÜNTÜLERİ DEĞERLENDİRDİ
İstanbul’da cihat namazı kıldığı ileri sürülen İŞİD mensuplarına da değinen İhsanoğlu, “Bayram günü sabahleyin suratsız insanlar, şekilsiz insanlar, ne idiğü belli olmayan insanlar İstanbul’da cihat namazı kıldılar. İstanbul’da para topluyorlar, hiç kimse bunun cevabını veremiyorlar. Yani bu memlekette hırsıza hırsız denemiyor, aynı zamanda teröristlere terörist denemiyor” dedi.
Seçimin kurtuluş için son bir viraj olduğuna dikkat çeken İhsanoğlu, “Bu son viraj. Biz bu son virajı atlatırsak, uyursak, kaçırırsak Türkiye’nin kötü yöne gittiğini göreceğiz. İşte Ortadoğu’nun hali, işte parçalanmalar. Biz değersiz bir hale geldik. Etrafımızda ateşler, alevler püskürtülüyor, birileri gelip bombardıman yapıyor, bize hiçbir kimsenin bir şey sorduğu yok. Biz kendi milli menfaatlerimizi gözetemiyoruz ve biz kendi rehinelerimizi kurtaramıyoruz ve biz susturuluyoruz. Milleti de susturdular kendileri de sustular” diyerek sözlerini tamamladı.
İhsanoğlu konuşmasının ardından küçük bir kız çocuğunu kucağına alarak sevdi. İhsanoğlu, Elvan isimli küçük kazın ‘bana oy vereceğini söylüyor’ diyerek çevredekilerden destek istedi.
(İHA)