BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.496,27
HABER /  POLİTİKA

Hükümet programı: Yeni değil yenik Türkiye

Meclis'te 62. hükümet programı görüşmelerinde CHP'li Hurşit Güneş'in gösterdiği fotoğraflar olay çıkardı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulunda 62. Hükümet Programı görüşülürken CHP'li vekilin kürsüden gösterdiği fotoğraflar gerilim yarattı.

Hükümet programı üzerindeki görüşmeler için TBMM Genel Kurulu saat 14.00'da TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiminde toplandı.

AK PARTİLİLERİ KIZDIRAN FOTOĞRAF

Hurşit Güneş, Hükümet Programı üzerine CHP'nin görüşlerini dile getirirken Genel Kurul'a, "Size bir lider soracağım" dedi ve ekledi:

-"Girdiği her seçimi büyük farkla kazanıyor, Muhalefete göz açtırmıyor. Bakanları o belirliyor, her Cuma namazını başka bir camide kılıyor. İstihbarat bu lidere bağlı, her yerde herkesi dinletip izletebiliyor. Devletin ajansı sadece iktidar partisini izliyor. Muhalefete yer vermiyor. Bütün televizyonlar onun, biz CHP olarak bu lidere ve rejime çok karşıyız. Benim bahsettiğim bu lider Beşar Esad biz buna karşıyız"

Bu sözlerinin ardından Erdoğan'ın yer aldığı, Ekonomist dergisinin kapak resmini gösterdi. AK Partililer tepki gösterdi ama uzamadan son buldu.

İşte Güneş'in gösterdiği diğer fotoğraflar;



KÜRKÇÜ : OSMANOĞLU SÜLALESİ GİBİ

HDP Grup Başkanvekili Ertuğrul Kürkçü de programda "takıntılı doktrinler ve tezler' bulunduğunu savundu. 'Bunlar ayıklanmalıydı' dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için "Osmanoğulları sülalesinden biri gibi davranıyorlar" diyen Kürkçü, "Böyle bir tarih duygusuyla birlikte değiliz." dedi. Kürkçü programın dilini de "İçeriye suni bir özgüven aşılamak için Türkiye'yle ilgili, Anadolu'yla ilgili olmayacak bir abartıyı bize sunuyor" diyerek eleştirdi.

MHP: 'Yeni' değil 'Yenik' Türkiye

MHP adına konuşan Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise programda yer alan 'Yeni Türkiye' söylemine karşı çıktı. Halaçoğlu 'Yeni Türkiye’nin Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak ile eş anlamlı olduğunu iddia etti, "Yeni Türkiye çıkmayacak olsa olsa ‘Yenik Türkiye’ çıkacaktır" dedi.

CHP: Her şeyi Erdoğan tayin edecek

CHP adına konuşan Milletvekili Hurşit Güneş de konuşmasında 'Yeni Türkiye' itirazını dile getirdi:

"Sizin Yeni Türkiye dediğiniz Tayyip Erdoğan'ın her dediğinin olması, her şeyi onun tayin ettiği bir Türkiye'yi söylüyorsunuz."

HDP : İRADE VE NİYET YOK

Görüşmelerde ilk sözü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan aldı. Hükümet programı olarak Parlamentoya sunulan bu çalışmanın bir program olmanın ötesinde AKP'nin faaliyetlerini içeren ve 2015 seçimlerini hedefleyen bir icraat raporu olarak durduğunu savunan Buldan; "Köklü bir reform iradesi ve niyeti görülmemektedir" eleştirisi getirdi.

AK Parti adına yapılacak konuşmalardan sonra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın eleştirileri yanıtlamasıyla sona erdi.

Hükümetin güvenoylaması bu görüşmelerin tamamlanmasının üzerinden bir tam gün geçtikten sonra Cumartesi günü yapılacak.