BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hükümet ekonomiyi görüştü

5 saat süren ekonomi değerlendirme toplantısında, Türkiye ekonomisine neşter vuruldu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleşen ekonomi değerlendirme toplantısında, Türkiye ekonomisinin olumsuz dış koşullardan belli ölçüde etkilendiğine dikkat çekilerek, bunun sebepleri ve alınabilecek tedbirler üzerinde durulduğu kaydedildi.

Başbakanlık yeni binada yaklaşık 5,5 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, özelikle uluslararası piyasalarda enerji ve temel emtia fiyatlarındaki yükselişin yılın ilk çeyreğinde, ihracatta kaydedilen yüzde 36'lık artışa rağmen, cari işlemler açığını olumsuz etkilediğine dikkat çekildi.

Uluslararası piyasalarda, enerjinin yanısıra, temel gıda ürünleri fiyatlarının da yüksek oranda artmasının yurtiçi fiyatlar üzerinde bir baskı oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, tüm bu olumsuz koşullara rağmen, ekonomide büyümenin devam ettiği, sanayi üretiminin artığı vurgulandı.

Açıklamada, geçen yıl yaşanan ağır kuraklık nedeniyle düşen tarımsal üretimde, bu yıl beklenen toparlanmanın, ekonominin büyümesini destekleyeceği de kaydedildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülmekte olan Stand-By düzenlemesinin, gözden geçirme çalışmalarının, kısa süre içinde sonuçlanmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, global ortamdaki sıkışıklığın devam etmesinden dolayı, makro ekonomik politika uygulamalarında ''ihtiyatlı duruşun'' önemini koruduğu vurgulandı.