BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Dev maça yoğun ilgi

Zico Chelsea karşısında sürpriz bir 11'ler çıktı sahaya. Taraftarlar maça yoğun bir ilgi gösterdi. İşte maç öncesi gelişmeler...

Abone ol Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanş maçında Chelsea karşısında takımında değişiklikler yaptı.

Brezilyalı çalıştırıcı, Chelsea karşısında forvette Kezman'ın yerine Semih'e görev verirken, Uğur'un yerine kadroya Kazım'ı dahil etti.

Zico, son maçlarda performansı düşen Kezman'ın yerine, sarı-lacivertli ekibe ligde Kayserispor karşısında galibiyeti getiren golü atan Semih'i İngiliz ekibe karşı forvette görevlendirdi.

Brezilyalı teknik adam, ''Devler Ligi''nde 2. turda Sevilla ile yapılan maçlardaki etkili performansının ardından düşüş yaşayan Uğur'u ilk 11'e almayıp, Deivid'ı bu futbolcunun mevkisinde orta alanın solunda oynattı.

İlk maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Gökhan, rövanşta takımdaki yerini aldı.

KAZIM FORMAYI GİYDİ

Sarı-lacivertlilerin Chelsea'yi İstanbul'da 2-1 yendikleri maçta ikinci yarıda Uğur'un yerine oyuna dahil olarak Fenerbahçe'nin maçtaki beraberlik golünü (1-1) atan Kazım, İngiliz ekibe karşı rövanşta formayı giydi.

Hastalığı nedeniyle dün akşamki antrenmana katılmayarak dinlendirilen Maldonado, tedaviyle maça yetiştirilerek Chelsea'ye karşı takımdaki yerini aldı.

Sakatlığı nedeniyle ligde Kayserispor maçında forma giyemeyen kaleci Volkan Demirel de önemli mücadelede kadroda yer aldı.

CARLOS KADRODA YOK

Fenerbahçe'de sakatlığı büyük ölçüde geçen ancak henüz tam olarak hazır olmayan Roberto Carlos maç kadrosunda yer almadı.

Uzun bir aradan sonra takımının ligde Kayserispor ile yaptığı maçta forma giyen, ikinci yarıda oyundan alınan Brezilyalı yıldız, ağrıları artığı için kadroya alınmadı.

Bu arada, yedek kalan Kezman Chelsea maçı öncesi sahada ısınan futbolcular arasında yer almadı. Kezman'ın dışındaki bütün yedek oyuncular ısınmaya çıktı.

DOĞAN DA MAÇI İZLEDİ

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan da maçı Stamford Bridge Stadı'nda izledi.

Doğan, Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Yiğit Alpogan ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle birlikte stada geldi.

Stada girişinde başkan Aziz Yıldırım'a taraftarlar ilgi gösterdi.

TUNCAY YALNIZ BIRAKMADI

Dün gece Fenerbahçe'nin Londra'da konakladığı otele giderek eski takımını ziyaret eden Tuncay Şanlı, maçta da takımını yalnız bırakmadı.

Middelsbrough'ta forma giyen Tuncay, sarı-lacivertlilerin Chelsea ile yaptıkları önemli karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

Karşılaşmaya Fenerbahçeli taraftarlar büyük ilgi gösterirken, çok sayıda taraftar da Chelsea tribünlerinden maçı izledi.

Sarı-lacivertliler maç için Stamford Bridge Stadı'nda kendilerine ayrılan tribünü doldururken, kendi taraftarının tribününde bilet bulamayan çok sayıda taraftar da maçı Chelsea tribünlerinden aldıkları biletle izledi.

Bilet bulma umuduyla stat çevresine gelen çok sayıda taraftar bilet bulamadığı için maça giremedi.

''BURASI KADIKÖY BURADAN ÇIKIŞ YOK'' TEZAHÜRATI

Sarı-lacivertli taraftarlar maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Taraftarlar bir ara tazahüratlarında futbolcuları kendi evinde hissetmesi için, ''Burası Kadıköy, buradan çıkış yok'' şeklinde tempo tuttu.

NOTLAR

İngiliz polisi maç öncesinde stat çevresinde güvenlik önlemleri uyguladı.

Karşılaşmanın biletleri karaborsada bedelinin üst fiyatlarında satıldı. Maçtan 2-3 gün öncesinde bin paund fiyat biçilen biletler, yüksek bedel olup elde kalınca maç günü 250-300 İngiliz Sterlini rakamlarına düştü.

Fenerbahçe tribününe bilet bulamayan Türk taraftarlar, 200 ile 400 İngiliz Sterlini arasında değişen fiyatlarda Chelsea tribününden bilet aldı.

Karşılaşmaya Beşiktaş formalı ve Galatasaray formalı gelen Türk taraftarlar da göze çarptı.

İngiliz polisi, maç öncesi stadın karşısındaki bir sokakta naklen yayın araçlarını kuran Türk Televizyonlarına güvenlik gerekçesiyle yayın yaptırmadı.

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın başlamasına 2 saat kala tribündeki yerlerini almaya başlayarak, erkenden stada girdi.