BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Hüda Par: PKK açıklama yapmalı!

HÜDA-Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, bölgede gerginliğin uzun zamandır sürdüğünü söyledi ve "Bu kesinlikle kaosa hizmet eden bir saldırıdır" dedi.

Abone ol

BBC Türkçe’ye konuşan HÜDA-Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamının yitirmesinin ardından yaptığı açıklamada, kaos uyarısında bulundu.

BBC Türkçe’ye konuşan HÜDA-Par Genel Başkanı Mehmet Hüseyin Yılmaz, bölgede gerginliğin uzun zamandır sürdüğünü söyledi ve “Bu kesinlikle kaosa hizmet eden bir saldırıdır” dedi.
Daha önce defalarca İHYA-Der ve üyelerinin YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi) tarafından tehdit edildiğini belirten Yılmaz, “YDG-H’nin sosyal medya hesabından saldırılar düzenleyecekleri açıklamaları vardı. Tüm bunlar bir araya getirildiğinde, PKK’nin bir açıklama yapması lazım” şeklinde konuştu.

"EMNİYET İYİ NİYETLİ DEĞİL"

Bugüne kadar uğradıkları saldırılarla ilgili hiçbir failin bulunmadığını öne süren HÜDA-Par Genel Başkanı, şunları söyledi:

“HDP mitingine konulan bombanın faili bulundu. Onlarca kardeşimiz hapsedildi hâlâ birileri faili meçhul. Ben emniyetin de iyiniyetli olmadığını, saldıranlara cesaret vererek kaos planına hizmet ettiğini düşünüyorum. YDG-H’liler tetiği çekmiş olabilir. Failleri yakalamayan devlet sorumludur. Failler kadar onları himaye edenler de sorumludur.”

"GİDİŞAT İYİ DEĞİL"

PKK’nın kendi tabanlarını HÜDA-Parlılara karşı kışkırttığını da iddia eden Yılmaz, “Gidişat iyi değil” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞEHİTLİK’TEKİ ÇATIŞMADAN HABERİM YOK”

Şehitlik’teki çatışmaları sorduğumuz Yılmaz, o konuda bilgisi olmadığını ancak Aytaç Baran’ın vurulmasının ardından polisin mahalleye gittiğini söyledi.