BIST 9.801
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,67
HABER /  GÜNCEL

'Provokasyon dalgası devreye konuluyor!'

HDP'li İdris Baluken Diyarbakır'da yaşanan olaylar için "provokasyon dalgası devreye sokulmak isteniyor" dedi.

Abone ol

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Seçimlerin hemen ardından böyle bir saldırının provokasyon dalgasını devreye sokmak için yapıldığını belirterek “Halkımız sabır ve sağduyulu davranmalıdır” dedi. Bu çatışma üzerinden tüm Türkiye’de bir kaos planı uygulanarak bir darbe mekaniğinin devreye sokulmak istendiğini söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Diyarbakır’da düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin imc tv’ye değerlendirdi.

Baluken, seçim sürecinde gerçekleştirilemeyen provokasyonun seçimlerden sonra gerçekleştirilmeye çalıştırıldığını belirtti.

Kaos ve çatışma ortamının Diyarbakır ve bölge üzerinden tüm Türkiye’de devreye konulmaya çalışıldığını belirten Baluken, sorumluluğun Hüda-Par ya da başka bir kurumda değil AK Parti ve AK Parti tarafından görevlendirilen devlet kurumlarında olduğunu ifade etti.

“Halkımız sabır ve sağduyulu davranmalı”

Seçimlerin hemen ardından böyle bir saldırının provokasyon dalgasını devreye sokmak için yapıldığını belirten Baluken, yaşananların HDP’nin seçim başarısını gölgelemek ve Diyarbakır sokaklarında çatışma ortamı yaratılmak istendiğini söyledi.

Baluken, yaşananların seçim sürecinde yapılan provokasyonlarla ilgili olduğunu ifade ederek “Halkımız seçim öncesinde yaşanan provokasyonları nasıl boşa çıkardıysa bu provokasyonu da boşa çıkarmalıdır.Örgütlü kurumlarımız tarafından yapılan açıklamalar dikkate alınmalı ve haklımızın sabır ve sağduyulu davranması oldukça önemlidir” dedi.

“Kaos planı tüm Türkiye’ye uygulanmak isteniyor”

Diyarbakır sokaklarında ciddi bir çatışma çıkarılmak istendiğini vurgulayan Baluken, bu çatışma planı üzerinden bir kaos planın tüm Türkiye’ye uygulanmak istendiğini söyledi.

“Darbe mekaniği devreye sokulmak isteniyor”

Bir darbe mekaniğinin hayata geçirilmek istendiğini söyleyen Baluken, “Bu kesinlikle mevcut hükümetin ve Cumhurbaşkanı’nın seçim öncesinde işaret verdiği, net bilgiler üzerinden yürütülüyor” dedi.