BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

HDP'den Diyarbakır saldırısına sert tepki!

HDP, Hüda Par'lı Aytaç Baran'a saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı.

Abone ol

HDP Genel Merkezi tarafından, YENİ İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili, Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ imzalı bildiri yayınladı. HDP, saldırıyı kınadı ve sağduyu çağrısı yaptı.

İşte HDP'den yapılan o açıklama:

"YENİ İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın Diyarbakır’da bir silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk.

Saldırıyı açıkça kınıyor, lanetliyoruz. Katledilen Aytaç Baran'a Allah'tan rahmet, YENİ İHYA-DER camiasına ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

Aytaç Baran'a saldırının sorumluları bulunmalıdır. Yurttaşlarımızı karşı karşıya getirmeye çalışan hiçbir anlayışa prim verilmemelidir.

Selahattin Demirtaş Figen Yüksekdağ"

EVİNİN ÖNÜNDE VURULDU

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen HÜDA-PAR ile bağlantılı İHYA-DER'in Başkanı Aytaç Baran, Diyarbakır'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybederken, ardından çıkan olaylarda da üç kişi yaşamını yitirdi.

Güvenlik kaynakları, Baran'ın uğradığı saldırını ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini söylediler.

3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ 3 GAZETECİYİ YARALANDI 

Baran'ın öldürülmesinin ardından aynı derneğe mensup bazı kişiler ellerinde silahlar ile tehditler savurarak, etrafa rastgele ateş açtılar. Olay yerine giden gazetecilere de saldıran dernek üyeleri, DHA ve İHA'dan üç gazeteciyi yaraladı. Güvenlik kaynaklarına göre bu olaylarda 3 kişi yaşamını yitirdi.

PKK'DAN AÇIKLAMA: BİZ YAPMADIK 

Öte yandan PKK'nın gençlik kolu YDGH, Twitter hesabından, saldırıyı kendilerinin yapmadığını ve saldırının bir provokasyon olduğunu açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olayların faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'da bugün saat 14.20 sıralarında Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği anımsatılarak, saldırı sonrası da Yeni İhya Der taraftarları ile karşıt grup arasında çıkan çatışmada 2 vatandaşın daha hayatını kaybettiği, 1 vatandaşın da yaralandığı kaydedildi.

Vatandaşları bu tür provokasyonlarla karşı karşıya getirmeye çalışan benzer eylemlere karşı güvenlik güçlerinin teyakkuza geçirildiği, olay yerinde de gerekli tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Olayın faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşımıza da acil şifalar dileriz."