BIST 10.062
DOLAR 32,38
EURO 34,64
ALTIN 2.387,91
HABER /  DÜNYA

Hortum dehşeti kamerada

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen hortum felaketinin görüntüleri ortaya çıktı. <br/>Kocaeli’nin Körfez İlçesine ba...

Abone ol

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen hortum felaketinin görüntüleri ortaya çıktı.
Kocaeli’nin Körfez İlçesine bağlı Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesinde, geçtiğimiz hafta meydana gelen hortum felaketinin dehşet veren görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde evlerin çatıları kağıt parçası gibi koparak etrafa savrulurken, çatılardan ayrılan kiremitler edat yağmur gibi etrafa yağdı.
Geçtiğimiz hafta, Kocaeli’nin Körfez ilçesine bağlı Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesinde hortum felaketi meydana gelmişti. Olay sonrası dehşet anları vatandaşlar tarafından saniye saniye cep telefonlarına kaydedildi. Görüntülerde, evlerin çatıları kağıt parçası gibi etrafa dağıldı. Evlerin kiremitleri adeta yağmur damlası gibi etrafa saçılırken, olayı gören bazı kadınlar ise panikleyip bayıldı. Bazı hayvanlar ve otomobiller ise hortuma kapılarak metrelerce sürüklendi.
Öte yandan Kızılay, hortum felaketi sonrası mağdur vatandaşlara çadır dağıttı. Bir çok evin çatısının uçtuğu, evdeki tüm eşyalarının kullanılamaz hale geldiği Cumhuriyet Mahallesinde halk yaklaşık bir haftadır çadırlarda yaşıyor. Soğuk ve yağmurlu havalarda çadırlarda yaşamakta güçlük çeken vatandaşlar yetkililerden bir an önce evlerinin onarımı için yardım bekliyor. Olay esnasında evlerde yaşayan vatandaşlar, felaket sırasında yağmur yağdığını, bu yüzden evde olduklarını, dışarıda olmadıkları için kendilerini şanslı saydıklarını belirtirken, felaket sırasında mahallede bulunan yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğretmenler şiddetli yağmur nedeniyle öğrencileri 10 dakika erken bırakmasının ise büyük bir faciayı önlediği öğrenildi.
(İHA)