BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.398,91
HABER /  GÜNCEL

Hopa duruşmasında gazlı müdahale

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi nedeniyle tutuklanan 5 kişinin davasında arbede yaşandı

Abone ol

Genel seçimler öncesi Başbakan Erdoğan'ın 31 Mayıs'ta Hopa'da yaptığı miting nedeniyle çıkan olaylar sonrası tutuklanan 5 kişinin davası da olaylı başladı.

Tutukluların serbest bırakılması amacıyla adliye önünde eylem yapan grup uyarılara rağmen dağılmayınca, polis cop ve biber gazıyla müdahale etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa İlçesi'nde 31 Mayıs'taki mitingi öncesi ve sonrası meydana gelen olaylar nedeniyle tutuklanan 5 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması olaylı başladı. Duruşma öncesi ilçe meydanında toplanan yaklaşık 300 kişi, "Çayına suyuna sahip çıkan Hopa tutukluları serbest bırakılsın" pankartıyla Hopa Adliyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis yolu keserek grubun adliye binasına yaklaşmasına izin vermedi. Artvin Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, grubu yolun karşı tarafına geçmeleri için uyarsa da, adliye yakınında beklemek isteyen grupla polis arasında tartışma yaşandı.

Tutuklu yakınları, cezaevi aracıyla adliye binasına getirilen sanıklar Şafak Ustabaş, İdris Akbıyık, Şinasi Gümüşkaya, Cengiz Akyüz ve Şaban Kotil'i alkışlarla karşıladı.

5 SANIK SERBEST

Bu sırada adliye binasına yaklaşmaları engellenen grup ile polis arasındaki tartışma arbedeye dönüştü. Polis gruba cop ve biber gazıyla müdahale etti. Bazı kadın ve çocuklar biber gazından etkilenirken, bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gruptan bazı temsilciler adliye binasına alınınca dava başladı. Hopa Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2 yıldan 12 yıla kadar hapisleri istenen 5 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.