BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,95
ALTIN 2.446,47
HABER /  DÜNYA

Yaralı Kaddafi'ye iğrenç cinsel taciz

Muammer Kaddafi'nin dehşet verici son anlarıyla ilgili yeni videolar yayınlanmaya devam ediyor.

Abone ol

Muammer Kaddafi'nin dehşet verici son anlarıyla ilgili yeni videolar yayınlanmaya devam ediyor.

SOPAYLA CİNSEL TACİZ

Libyalı muhaliflerin Global Post muhabirine önceki gün verdiği 17 saniyelik bir videoda, bir muhalif askerin, yaralı olan Kaddafi'ye elindeki sopayla cinsel tacizde bulunduğu görülüyor.

"GERÇEK BİR MÜSLÜMAN DEĞİLDİ HAK ETTİ"

Youtube'a da yüklenen videoya sert tepkiler var. Ancak bazı muhalifler kötü muameleyi savunuyorlar. "Yaptığı kötülükleri misliyle gördü" diyenlerin yanısıra, El Cezire'ye konuşan bir muhalif, "Kaddafi gerçek bir Müslüman değildi, bunu hak etti" ifadesini kullandı..

NAAŞI BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin naaşı, tutulduğu Misrata'daki Afrika pazarından alınarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Afrika pazarındaki Ulusal Geçiş Konseyi yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Kaddafi, oğlu Mutassım ve Savunma Bakanı Ebubekir Yunus Cebr'in naaşları, tutuldukları soğuk hava deposundan ambulanslarla gönderildi.

UGK yetkilileri, yaklaşık 2 saat önce götürülen naaşların ambulanslara konulurken Kaddafi'nin hiçbir yakınının naaşların başında olmadığını söyledi.

Kaddafi, oğlu Mutassım ve Cebr'in nereye gömüleceği hakkında bilgi verilmedi.

MÜBAREK, KADDAFİ'NİN ARDINDAN GÖZYAŞI DÖKMÜŞ

Mısır'ın halk ayaklanması sonucunda görevini orduya devrederek istifa eden eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in, Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin linç edilerek öldürülmesi ile ilgili görüntüleri izledikten sonra uzun süre ağladığı ileri sürüldü.

Mısır'ın yarı resmi El Ahram Gazetesi'nin sağlık yetkililerine dayandırarak verdiği habere göre, Mübarek göz hapsinde tutulduğu ve tedavi edildiği Dünya Tıp Merkezi'nde, Kaddafi'nin doğum yeri Sirte'de muhalifler tarafından öldürülmesi ile ilgili görüntüleri izledikten sonra uzun süre isterik bir biçimde ağlayarak fenalık geçirdi.

Sözkonusu kaynaklar, Mübarek'in üzüntüden dolayı kalp krizi geçirme noktasına geldiğini ve doktorların Mübarek'e müdahalede bulunarak kendisine sakinleştirici ilaçlar verdiklerini ileri sürdü.

25 Ocak'ta Mısır'da başlayan halk ayaklanması sonucunda görevi bırakmak zorunda kalan Mübarek, Nisan ayında ordu tarafından gözaltına alınmış ve Ağustos ayının ilk haftasından itibaren yargılanmaya başlamıştı.

Daha önce de Mübarek, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Ramazan ayında yargılanmaya başlayarak Kurban Bayramı'nda idam edilmesi olayını hatırlayarak depresyona girmişti.

Mübarek. Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad'a çağrıda bulunarak, Esad'dan halkının sesine kulak vermesini istemişti.

Mübarek'in, Kaddafi ile iyi ilişkileri bulunduğu belirtilirken, El Ahram Gazetesi, iki liderin 2007 yılında Müslüman Kardeşler Örgütü'nün Libya koluna karşı operasyon yapılması için anlaşma içerisinde olduklarını ileri sürdü.