BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.476,73
HABER /  GÜNCEL

Gönderilen çadır sayısı 13 bine ulaştı

Türk Kızılay'ı deprem bölgesine 13 bine yakın çadır gönderdi!

Abone ol

Türk Kızılayı, Van'daki depremin ardından bölgeye 12 bin 891 çadır, 25 bin 229 battaniye gönderdi.

Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, depremin ardından Türk Kızılayının 123 kişilik uzman ekibi bölgeye ulaştı. Yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu çalışmaları devam ediyor. Türk Kızılayı bölgeye sürekli çadır ve battaniye sevk ediyor. Bölgeye gönderilen çadır sayısı 12 bin 891'e, battaniye sayısı 25 bin 229'a ulaştı.

Bölgeye 1 mobil fırın, 21 seyyar mutfak gönderen Türk Kızılayı Van'daki aşevinde afetzedeler için yemek çıkarıyor. İhtiyaç duyulacak ek malzemenin bölgeye ulaştırılması için de tüm hazırlıklar tamamlandı.

Deprem bölgesine yakın Türk Kızılayı Kan Merkezlerinden yaralılar için gerekli kanlar da ilgili hastanelere ulaştırılıyor. Sağlık kurumlarına ilk etapta İzmir, Erzurum ve Ankara Bölge Kan Merkezlerinden toplam bin 500 ünite kan gönderildi. Türk Kızılayı stoklarındaki muhtelif kan gruplarından 18 bin ünite kan da ihtiyaçlar doğrultusunda bekletiliyor.

Bölgeye en yakın konumdaki Van ve Erzurum Bölge Kan Merkezlerinde hazır bulunan 3 bin ünite kan da ihtiyaçlar doğrultusunda hastanelere gönderilecek. Türk Kızılayı bağış yöntemleri hakkında da bilgi verilen açıklamada, Türk Kızılayına tüm operatörlerden 2868'e 5 TL karşılığında boş mesaj atarak, tüm bankalardaki Türk Kızılayı hesabı aracılığıyla, www.kizilay.org.tr adresinden, 168 ücretsiz bağış ve iletişim hattından, 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki aracılığıyla ve tüm Kızılay şubelerinden yardım yapılabileceği de kaydedildi.