BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hong Kong'da gazeteciye satırlı saldırı

Hong Kong'un önde gelen gazetelerinden Ming Pao'nun eski genel yayın yönetmeni Kevin Lau satırla saldırıya uğradı.

Abone ol

Hong Kong'un önde gelen gazetelerinden Ming Pao'nun eski genel yayın yönetmeni Kevin Lau satırla saldırıya uğradı.

Bu sabah motosikletli iki kişinin saldırısına hedef olan Kevin Lau'nun durumunun ağır olduğu ve saldırganların kaçtığı bildiriliyor. Polis, saldırıyı düzenleyen iki şahsı arıyor.

Emniyet sözcüsü Simon Kwan, "Saldırganlardan birisi motosikletten inerek Kevin Lau'ya satırla hücum etti. Lau, birisi sırtında, diğer ikisi bacaklarında olmak üzere üç yara aldı. Sırtındaki yara derin." dedi.

Kevin Lau'nun yerine, yakınlarda Pekin yanlısı görüşleriyle tanınan bir Malezyalının getirilmesi, gazete çalışanları arasında gazetenin bağımsızlığının tehdit altında olduğu kaygılarını doğurmuştu.

BBC'nin Hong Kong muhabiri Juliana Liu, Ming Pao'nun sevilen ve güvenilir bir gazete olduğunu belirtiyor.

Kevin Lau'nun meslektaşları, genel yayın yönetmeninin görevden alınmasının bağımsız fikirli gazetecileri susturma girişimi olduğu inancındalar.

Ming Pao gazetesi de yayımladığı bildiride, "Düzenlenen vahşi saldırıyı sert dille kınıyoruz. Gündüz saatinde böylesine bir saldırının düzenlenmesine cesaret edilebilmesi, büyük öfke uyandırdı." dedi.

Hong Kong'un özel bölge yöneticisi CY Leung saldırıdan büyük endişe ve öfke duyduğunu belirterek, "Hong Kong, hukuk kuralları altında yönetilen bir toplumdur. Bu tür şiddete izin verilmeyecek." dedi.

Kevin Lau, genel yayın yönetmenliği görevinden uzaklaştırılmasından bu yana, Ming Pao'nun internet yayınlarında çalışıyordu.

Hong Kong'da Pazar günü düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte basın özgürlüğü çağrısında bulunulmuştu.