BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Hong Kong: Göstericiyi döven polislere gözaltı

Hong Kong'da geçen ay bir göstericiyi elleri kelepçeli halde götürüp, birkaç dakika boyunca döven polis memeurları gözaltına alındı.

Abone ol

Hong Kong'da demokrasi yanlısı bir göstericinin dövülmesi olayıyla bağlantılı olmakla suçlanan yedi polis gözaltına alındı.

Emniyet biriminden yapılan açıklamada, görevden uzaklaştırılan polis memurlarının "vücudunda ağır yaralanmalara neden olacak şekilde darp etmek" şüphesiyle gözaltına alındıkları belkirtildi.

Olay, 15 Ekim'de polisin göstericilerin bir altgeçitteki protesto alanlarını dağıtma amacıyla yaptığı müdahale sırasında yaşandı.

Liberal demokrat parti üyesi protestocu Ken Tsang'ın, elleri kelepçeli halde götürüldüğü ve birkaç dakika boyunca dövüldüğünü gösteren video kayıtları çıkmıştı.

Yerel TVB televizyon kanalı daha sonra polislerin darp görüntülerini yayınladı. Tsang'ın avukatı, müvekkilinin karakola götürüldek sonra da dövüldüğünü söyledi.

Görüntülerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı ve polisleri görevden uzaklaştırdı.

Dün gece de Hong Kong'da demokrasi yanlısı göstericilerin eylem alanını dağıtmak isteyen polis ve protestocular arasında çıkan olaylarda 140 gösterici gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında öğrenci eylemcilerin liderlerinden Joshua Wong ve Lester Shum da var.

Hong Konglu eylemciler, 2017 seçimlerinde adayları kendi iradeleriyle belirlemek ve Çin'in aday seçimine müdahalesine engel olmak için Ekim ayından bu yana meydanlarda.