BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.397,28
HABER /  GÜNCEL

Honduras'ta hapishane yangını: En az 272 ölü

Honduras'taki bir hapishanede çıkan yangın en az 272 mahkumun ölümüne ve yaralanmasına yol açtı. Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Abone ol

Honduras'ın orta kesimlerinde yer alan Comayagua hapishanesinde çıkan yangın en az 272 mahkumun ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.

Yerel adlî tıp dairesinin başkanı Lucy Marde, bu sayıların ilk verilere dayandığını, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Comayagua itfaiye ekiplerinin sözcüsü Josue Garcia, hapishanede tam bir cehennem yaşandığını anlattı.

Bazı mahkumlar çatıyı yıkarak binadan atlamak suretiyle yangından kurtulmayı başardı. İlk aşamada, yangının ayaklanan mahkumlar tarafından mı, yoksa elektrik kontağından mı çıktığı araştırılıyordu.

Daha sonra Honduras hükümetinin güvenlik yetkilisi Hector Ivan Mejia, yangına kısa devrenin yol açtığını düşündüklerini açıkladı.

Dün gece geç saatlerde başlayan yangının kontrol altına alınması bir saatten fazla sürdü. Çok sayıda mahkumun, hapsoldukları hücrelerde, tanınmayacak derecede yanarak öldüğü belirtiliyor.

Comayagua cezaevinde 800'ü aşkın mahkum bulunuyordu. Çıkan karmaşada çok sayıda mahkumun da kaçmış olmasından korkuluyor.

Yerel hastanelerde onlarca kişi yanık ve diğer yaralanmalardan dolayı tedavi altında. Bazı ağır yaralıların tedavi için başkent Tegucigalpa'ya sevkedildiği belirtildi.