BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

'Homoseksüellik' seçmeli ders oldu

Milano Statale Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde, 'Homoseksüellik', seçmeli dersler arasında yer aldı

Abone ol

İtalya’nın Milano kentindeki Milano Statale Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi, seçmeli dersler arasına “Homoseksüellik: Dünyanın içinde bir dünya” dersini de ekledi.

Programı bir yıl olarak düzenlenen dersi alan öğrenciler, yıl sonunda katılacakları sınavdan başarılı olurlarsa 3 kredi alabilecekler.

DERS İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Ders Koordinatörü ve Politik Felsefe uzmanı Prof. Antonella Besussi, İtalya’da ilk kez böyle bir ders uygulamasına gidildiğini belirterek, “Bir öğrencimizin geçen yıl homofobik bir saldırıya uğraması sonucu bu kararı aldık. Diğer İtalyan üniversitelerinden de Profösörler gelip derse katkıda bulunacak. Dersin ilk bölümü, homoseksüellik filozofisi üzerine olacak. İkinci bölümde ise aşk ve cinsellik üzerinde durulacak. Sivil haklar ve kamu morali önemli bir yer tutacak. Homoseksüellik ve politika değerlendirmesi de dersin önemli bir bölümünü oluşturacak.

Ancak diğer ülkelerde de benzer yaklaşımlar var. Amsterdam’da bir master programı dahi yapılıyor. İlk ders 20 Ocak günü düzenlenecek. Katılım sayısı konusunda henüz netlik yok” diye konuştu.