BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.423,70
HABER /  POLİTİKA

Hollanda'ya ekonomik yaptırım gelecek mi?

Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş CNN Türk'te katıldığı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş  Hollanda ile yaşanan krizi değerlendirirken özür dileme noktasındaki taleplerin yerine getirilmemesi durumunda ekonomik yaptırımların gelebileceğini ifade etti.

CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in konuğu olan Kurtulmuş'un konuşmasında dikkat çeken detaylar şöyle: 

''Hollandalılar yaptıklarını kabul edinceye kadar bu baskılarımızı sürdüreceğiz. Özür dileyecekler. İleride ekonomik yaptırımlar da  gelebilir. Bu işi telefi etme sürecine gireceklerini umuyoruz. Hiç bir şekilde yapılan bu barbarlığı gaddarlığı sineye çekecek değiliz.

Hem CHP ve MHP'den gelen destekler doğru ve olumludur''.

''BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMEYECEK''

Şu aşamada büyükelçimizi geri çekme söz konusu değil. Hollanda'daki büyükelçimiz oradaki çalışmalarımızı sürdürecek.

Başbakan Binali Yıldırım ile Hollanda Başbakanı arasında bir araya gelme toplantısı yok.

''YAPTIRIMLAR ÇİRKİN TUTUM SERGİLEYENLER İÇİN''

Bu şu anda Almanya ve diğer ülkeler için geçerli değil. Türkiye'ye karşı çirkin tutum sergileyen ülkeler için geçerli.

Bugün Türkiye'ye bakanlara toplantı hakkı vermeyen ülkeler, bir müddet sonra bu ırkçı söylemler arttığı sürece kendi liderleri de toplantı yapamaz duruma gelir. Neofaşizmin ayak sesleri rap rap geliyor. Avrupa'nın göçmen yaklaşımı Nazizim değil mi?

''BEKLEDİĞİMİZ TEPKİLERİ ALAMADIK''

Avrupa hem suçlu hem de güçlü. AB'den bu konuda ses çıkmamasından rahatsızız. Avrupa'da islam karşıtlığı açık ve oranize şekilde yürüyor. Beklediğimiz tepkileri göremedik, ama Türkiye'nin yanında insanların da olduğunu görüyoruz.

''BU İDDİALAR ASILSIZDIR''

Hollanda olayı ne niyetle yaptı bilmiyoruz. Bu olayı bu noktaya getiren Hollandalı yetkililerdir. Türkiye bu kirizi bilerek çıkardı diyorlarsa bu yanlıştır. Bu iddialar asılsızdır.

''BAYRAK İÇERİDEN BİRİ TARAFINDAN ASILDI''

İstanbul'daki Hollanda konsolosluğundaki bayrağın indirilmesi güvenlik gerekçesiyle yapıldığını biliyoruz. Bayrak içeriden biri tarafından asıldı. Şu anda giriş ve çıkışlarda sorun yok.