BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hız kesmeden çalışıyoruz, Alaçatı’ya bekliyoruz!

Sayım Çınar Leyla Taşkın ile konuştu, ortaya Alaçatı’ya, Yunan Türk dostluğuna, gelecek günlerin projelerine dair güzel bir söyleşi çıktı.

Abone ol

Sayım Çınar henüz bir buçuk aylık bir otelin izlerini otelin yöneticisi Leyla Taşkın ile sürdü, ortaya Alaçatı’ya, Yunan Türk dostluğuna, gelecek günlerin projelerine dair güzel bir söyleşi çıktı.

Otel yatırımı yapmak büyük bir karar. Amerika’da büyümüş bir isimsiniz. Nasıl aldınız bu kararı?

Tüm eğitimlerimi Amerika’da aldım, ilk iş tecrübelerim de Amerika’da oldu. Her zaman hedefim iyi bir otel yöneticisi olmaktı. Tek bir departmana takılı kalmak istemedim. Her departmanda çalıştım. Arkadaşlarım benimle dalga geçiyordu, bu kadar dil bilip mutfakta çalışmak nedir diye. Ben böyle sevdim, böyle geliştirdim kendimi.

“Hizmet etmeyi seviyorum.”

s1.20140819112735.jpgOtelin sahipleri kimler?

Erhan Şahin ve Mithat Olcay otelin sahipleri. İstanbullu iki mimardır kendileri. İyi bir enerji oldu aramızda. Alaçatı’yı çok severim 96’da Alaçatı Süzer Otel’den biliyorum burayı. Pera Palas’ta 12 senem geçti. Müdürken aynı zamanda Çeşme’de Alaçatı Süzer’i açtık. Uzun yıllar Alaçatı’yla işimiz olmadı, Bodrum aşığıydım aynı zamanda. İstanbul’da çalışmalarım devam etti. 5 yıldızlı otellerde genel müdürlük yaptım. İnşaat aşamasından başladım çoğunlukla. Hep bir şeyleri yaratmayı sevdim. İnşaat, oluşma, karakterin ortaya çıkması, hep tanık oldum. Bu şekilde 12 otel açtım. Misafirlerim hep söyler bunu; izlerim kalıyor galiba. Hizmet etmeyi seviyorum.

Alaçatı birbirinden farklı estetik anlayışı gelişmiş ilginç bir beldemiz. Artık bir marka. Gelişen bir marka. Büyük de bir rekabet var.

Bende güzel bir heyecana yol açtı. Rekabet insanı canlı tutar. Bir buçuk ay oldu açılalı. Çok iddialıyız. İyisini yaptım hep, burası da bir marka olacak, bunu biliyorum. Parlayan bir yer, bu doku bozulmaz umarım. Eskiden Bodrum da böyleydi, bozuldu ama.

Bodrum’un dönemleri var bence. Konseptiyle rüya bir yerdir.

Benim için hep özel olmuştur.

Ahmet Hakan cehennem yazısı yazmıştı Bodrum’la ilgili. Bayramda gidilmez Bodrum’a, bu dönemleri iyi kollamak gerekiyor. Erendira Marquez’in kahramanlarından biri. Yüzyıllık Yalnızlık’tan. Bir otelin odasına girdiğinizde kitapla karşılıyorsunuz ve otel ismini bir kahramandan alıyor, bence bu çok önemli.

Bir farklılık yaratalım istedik. Böyle bir konsept oluşturduk. Tanıtımımızı da kuvvetlendireceğiz.

Tüm dünyada okunuyor Marquez. Karakter ismi vermek çok güzel.

Bu binaya 170 yıllık binaya çok uyduğunu düşündük.

s5.jpg

“Yemek sihirbazı bir aşçıya sahibiz.”

Restorantınız da var. Başarılı bir aşçınız var.

Gardens of Babylon ile kesişti yolumuz aşçımızla. Ayvaz’a yemek sihirbazı derim. Hayat verir yaptığı yemeklere. Tablo yemekler yapıyor, art diyebilirim.

Türkiye’de hazcı insanlar var, bunları keşfetmek lazım.

Evet , pazarlama faaliyetlerine yeni başlıyoruz. İyi başladık, Ayvaz’ın adını duyan geliyor. Erendira bizim evimiz ve biz ev sahibiyiz. İnsanları bekliyoruz. Bunu sürekli vurguluyoruz.

s3.20140819112804.jpgBuradaki Rum evlerini düşündüğümüzde karşı tarafa geçmişiz hissi de veriyor. Normalde bazı mekanlar bayaz Türkler için. Siz daha açılımlı bir otelsiniz.

Ben hayatım boyunca farklı baktım. Dünya ülkeleriyle çalışmak istiyorum. Gelecek yaz 28 odaya çıkacağız, yurtdışı operasyonlarına başlayacağım. İskandinav ülkeleri özellikle. Ilıman bir yer, dolayısıyla İskandinav ülkelerindeki 3. yaş grubu seyahat etmeyi seviyor. Alaçatı’yı tercih edeceklerini düşünüyorum.

Personel de eğitimli zannediyorum. Dikkatli seçim yaptığınıza eminim.

Dikkat ve güleryüz çok önemli. Tam istediğim kadro oluşmadı ama oluşturuyoruz.

“Kış için de Alaçatı önemli bir cazibe merkezi olacak.”

Önümüzdeki günlerde başka ne gibi projeler var?

Ekim sonu gibi diğer proje başlıyor. Spa, havuz, 12 ay açık olacak bir yer yaratıyoruz. Kış için de Alaçatı önemli bir cazibe merkezi olacak. Detoks yeri olacak bir yönüyle de. Ayvaz özel menüler hazırlayacak. Bodrum’da da özel menüler hazırlamıştı.

Oteldeki aksesuarlar da son derece ilgi çekici. Nasıl bir araya getirdiniz?

Muzna Abdülhamit. Kuş Kafesi’nin sahibesi. İç mimar ve sevdiğimiz bir dostumuz. Odalara o hayat verdi. 170 yıllık bir yapıdayız. Her misafir bir daha geldiğinde farklı odalar görecek. Her geldiğinde yeni bir heyecan yaşasın istiyoruz.

“Şimdiden konuşulmaya başladık.”

Ne kadar zaman koydunuz kendinize?

Şu an bile konuşuluyoruz, bu çok önemli. İstanbul’da, Bodrum’da konuşulmak önemli. Demek ki doğru hedef üzerinden gidiyoruz. Gelecek sene daha da iddialı olacağız gibi görünüyor.

Edebiyat konseptli bir otel olması çok önemli. İmzalar söyleşiler yapılabilir diye düşünüyorum. Marquez ile ilgili bir şeyler yapılabilir.

Çok güzel bir proje. Böyle güzel etkinlikler yapmak istiyoruz. Düz otel mantığı gitti artık.

s2.20140819112824.jpg

Türkiye’de seyahat kültürünü nasıl değerlendiriyorsunuz?

Değişim var. Ama her şey dahil sistemi sürüyor. Butik oteli seven çok. İnsanların tatil seçiciliği başladı. Gelen misafirlerimize sorduğumda insanların sakin tatil peşinde olduğunu görüyorum. Kişiye özel hizmet.

Türk Yunan dostluğu da gelişiyor. İnsanlar karma tatiller yapıyor artık. Adalar uğrak yerler haline geldi.

Sakız adasından komşularımız geliyor. Önümüzdeki sezonda daha da yeşil olacak her yer. Hız kesmeden çalışıyoruz.