BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,75
ALTIN 2.388,02
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Hitlerin ikinci kitabı

Kavgam'dan daha kapsamlı bir biçimde Hitler'in tutkularını açıklıyor.

Abone ol

"Kavgam'dan daha kapsamlı bir biçimde Hitler'in tutkularını açıklıyor.'
Dennis Showalter, Colorado College

"Bunun sahte bir belge olduğunu söyleyene rastlamadım."
Volker Berghahn, The New York Times


"İkinci kitap, birçok açıdan Kavgam'dan daha önemli."
Guardian

'1933 yılı sonrasında Hitler'in dış politikasını biçimlendiren düşünceleri hakkında değerli ipuçları elde edebilirsiniz."
Jeremy Noakes, The Times Literary Supplement

'Bu yazılar Hitler'in ayırt edici özelliklerini, Almanya'nın gelişimi için ürküten savaş ve şiddet inancı yaklaşımını taşıyor'
Publishers Weekly

"Alman halkının yaşam alanı elde edebilmesi için bir seri savaşa girmesi gerektiğini ve bunun Amerika karşısında destansı bir savaşla zirveye ulaşacağını düşlüyor'
Michael Smith, Daily Telegraph

"Hitler, genç, üstün ırksal özelliklere sahip Amerikan halkını ve o zamanki kısıtlayıcı göçmen politikalarını beğeniyordu.'
The New York Times

"Kendisinin ve partisinin Yahudilere karşı dünya çapında açtığı savaşı her zamankinden daha açık bir biçimde anlatıyor."
Richard Overy, Guardian

Anne-babalara çocuklarıyla nasıl daha etkili iletişim kuracaklarını anlatan Etkili Anne-Baba Eğitimi (EAE) uzmanlar tarafından alanında en iyi çalışma olarak kabul ediliyor.

Dr. Thomas Gordon'ın uzun süren detaylı araştırmalarıyla bir araya gelen bu program güncelleştirildi ve genişletildi. Bu kitap siz anne-baba ve tüm eğitimcilere şu faydaları sağlayacak:

-Kötümser bir anne-baba olmaktan kaçınacaksınız.
-Çocuklarınızı dinlemeyi öğrenecek, böylece çocuklar da size her şeyi anlatacaklar.
-Çocuklara problemleriyle nasıl baş edeceklerini öğreteceksiniz.
-Çocukların anlama ve kavrama yeteneklerini geliştireceksiniz.

Etkili Anne-Baba Eğitimi (EAE) ceza vermeden çocukların sorunlarına çözüm getiren müthiş bir kitap. Ayrıca çocuklara sorumluluk yüklemenin çeşitli yollarını anlatan bu çalışma sadece anne-babaların değil, tüm eğitimcilerin okuması gereken yararlı bir eser.

Enver Paşa ve Mustafa Kemal'in yanı sıra Osmanlı, Arap ve İngiliz siyasetinin etkili simalarını da yakından tanıma fırsatı bulan ve devrinin önemli olaylarına tanıklık eden Askerî'nin hatıraları, parlak bir Osmanlı subayının sıra dışı serüvenini gözler önüne seriyor. Yazarın bir asker olması nedeniyle hatıralar da ağırlıklı olarak muharebe tasvirlerinden oluşuyor.

Bu itibarla sunduğu birtakım bilgi ve belgelerle dönemin askerî tarihinin aydınlatılmasına katkıda bulunacak niteliktedir. Eser ayrıca Arap milliyetçisi oluşumlarda subayların rolüne ve teşkilatlanma biçimlerine dair önemli ayrıntıları gözler önüne serer.

Arap kökenli subaylardan müteşekkil oluşumlar kurma fikri ve üyeleri gözleri bağlanarak, Kur'an ve tabanca üstüne yemin ettirilerek kaydedilen el-Ahd cemiyeti hakkında verilen bilgiler, İttihatçı tecrübenin milliyetçi Arap subaylar için ne denli önemli bir model oluşturduğu konusunda dikkate değer ipuçları sunmaktadır.