BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

AK Partiyi bölme planı çöktü!

Erdoğan bir kez daha zekasını gösterdi ve Gökçek'i aday göstererek büyük planı çökertti! İşte Ankara'da konuşulan senaryo;

Abone ol

AK Parti'de Melih Gökçek ile 'yola devam' denildi. Böylece bir ayı aşkın süredir estirilen fırtına dindi. Peki Erdoğan bu kadar neden bekledi? Gökçek aday gösterilmeseydi neler olurdu? Şimdi Ankara kulisleri işte bu soruların cevaplarını tartışıyor.

Ankara kulislerinde konuşulanları Bugün'den Adem Yavuz Arslan yazdı. Arslan, AK Partiyle ilgili önemli senaryoların bulunduğu ancak Erdoğan'ın büyük bir kıvrak zekayla bu senaryoların tamamını boşa çıkardığını iddia etti. İşte Arslan'ın bugünkü yazısı;

Şimdi soru şu: Madem Gökçek açıklanacaktı bu kadar niye beklendi? Önce bir durum tespiti yapmakta fayda var. Önümüzdeki seçim sadece belediye başkanı seçimi olmayacak. Partilerin alacakları oy bir sonraki genel seçimleri de doğrudan etkileyecek.

MHP, AK PARTİ'Yİ ÇÖKERTECEK!

Sürpriz sonuçlar yeni yapılanmaları doğurabilir. Kulislerde ki teoriye göre de AK Parti iktidarına son vermek isteyen bazı çevreler, önce 'Ankara'yı teslim alacak' ardından da erken genel seçim talep edecekti. İlk ayak olarak da Gökçek saf dışı bırakılacak, AK Parti oyları bölünecek, MHP'nin alacağı yüksek oyla da solun adayı Karayalçın belediye başkanı olacaktı. Tabi bu bir senaryo.

Ama imkansız da değil. Gökçek'in adaylığına gelince. Parti kaynakları Gökçek'in isminin hiçbir zaman silinmediğinde ısrarlılar. Onlara göre normal süreç işledi. Başbakan'ın her zaman dile getirdiği partinin kurumsal kimliğine bağlı kalındı ve her aday için yapılan anketler, kamuoyu araştırmaları, temayül yoklamaları Gökçek için de yapıldı. Parti içinden yükselen itirazları dinleyen Başbakan tekrar anketler yaptırarak parti kurullarına verdiği önemi de göstermiş oldu.

GÖKÇEK'LE MESAJ VERİLDİ

Bu süreçte Gökçek'e de 'üst kimlik AK Partili olmak' mesajı verildi. MYK'da gündeme gelen isimler için 'şahsi oy' araştırmaları yapıldı. En yüksek oyu da Melih Gökçek aldı. Başbakan daha önce yaptığı gibi 'herkesin eteğindekileri dökmesine' fırsat verdi.

Kılı kırk yararcasına hassas davranıldı. Parti yönetimi sürpriz yaşamamak için Gökçek'te karar kıldı. Dün itibariyle Ankara siyaseti farklı bir hal aldı. Gökçek ile Karayalçın arasında kıyasıya bir mücadele başlıyor. Bu rekabetin en büyük argümanı da Karayalçın'ın geçmişte DEHAP ile yaptığı ittifak olacak. Kulislere göre Gökçek etkili bir kampanya hazırladı. Ankara aday belirleme sürecinden çok daha renkli bir mücadeleye sahne olacak.