BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hırsız yakışıklı manken gibi olursa

Adana'da hırsızlık şikayetinde bulunan ev sahibi kadının teşhis için söyledikleri polisin işini kolaylaştırdı.

Abone ol

Adana’da hırsızlık yaptığı ev sahibinin "Evime giren hırsız yakışıklıydı, manken gibiydi" demesi üzerine yakalanan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık yağma ve hırsızlık suçundan 10 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre Kadir İ. (24), 2011 yılında Gürselpaşa Mahallesi’nde bir evden ziynet eşyası ve dizüstü bilgisayar çalıp kaçarken ev sahibi kadın tarafından yakalandı ancak balkondan atlayıp kaçmayı başardı. Şahısla göz göze gelen müşteki kadın, hemen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliğine başvurarak sabaha karşı evine hırsız girdiği ihbarında bulundu.

ÇEVRESİNDE "MANKEN KADİR" OLARAK BİLİYOR

Sabıkalıların fotoğraflarına bakan kadının, "Bunlar çok çirkin, bunlardan hiçbiri değil. Çocuk manken gibiydi, çok yakışıklıydı" demesi üzerine Hırsızlık Büro Amirliğince "Manken Kadir" olarak bilinen şüphelinin sabıkalılar albümünde Kadir İ.’nin fotoğrafı gösterildi. Müşteki kadın, "Evime giren hırsız bu kişiydi" diyerek
zanlıyı teşhis etti.

Hırsızlık dedektifleri, Kadir İ.’yi evine operasyon düzenleyerek gözaltına aldı. Emniyetteki sorgulamanın ardından mahkemeye çıkarılan Kadir İ., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadir İ. sonraki mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kadir İ. bu zaman içerisinde birde yağma olayına karıştı. Bu oladan da tutuksuz yargılanan Kadir İ.’ye iki olaydan dolayı 10 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Ceza Yargıtay tarafından onanarak cezaevine gönderilmesi kararı verildi. Bunun üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği Kadir İ.’nin Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan evine operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda yakalanan Kadir İ. emniyete getirildi. Burada evrakları tamamlanan Kadir İ. cezaevine götürüldü.

BİZİM BİR HAVAMIZ VAR

1.85 boyundaki Kadir İ.’nin cezaevine götürülürken, polislere "Ağabey bunlar neden çekiyor beni elaleme rezil edecekler, bizim bir havamız var" diye serzenişte bulundu.  Kadir İ.’nin hırsızlık ve değişik suçlardan 18 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.