BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  GÜNCEL

Hırka-i Şerif'e karşılık Boğaz'da saray

Veysel Karani’nin 59. kuşak torunu ve aynı zamanda Hırka-i Şerif’in Muhafız Ailesi’nden Barış Samir,‘boğazda saray’ teklifine açıklık getirdi.

Abone ol

Veysel Karani'nin 59. kuşak torunu ve aynı zamanda Hırka-i Şerif'in Muhafız Ailesi'nden Barış Samir, "Teklif ettiklerinde 'Ben sahip değilim, ben sadece muhafızıyım' diyormuş" dedi. 

3 yaşından buyana ilk kez bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Barış Samir, "Öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum. Oldukça fazla yoğunluk var. Biz bunu ilk günden itibaren fark ettik. İlk günde baya bir yoğundu. Bugün de kuyruk ara sokaklara kadar uzuyor. Çok uzun senelerde biz böyle kalabalıklar görmemiştik. Açıkçası insanların maneviyata ihtiyacı car diyelim. Koşa koşa peygamberimizin emaneti ile buluşmaya geliyorlar. Ne mutlu bize" dedi.hirka.jpg

"SAHİBİ DEĞİLİZ BİZ MUHAFIZIYIZ, BİZE EMANET EDİLDİ"

Hırka-i Şerif'e muhafız olmanın büyük bir görev ve şeref olarak gördüklerini belirten Samir, "Ruh hali tarif edilmez. Çok şerefli bir görev, büyük bir sorumluluk. Sahibi değiliz biz muhafızıyız, bize emanet edildi. Çok güzel bir duygu tabi ki. Hele hele bunca kalabalık ve bu kadar vatandaşın ilgi göstermesi bizi daha çok mutlu ediyor. Bu sene geçtiğimiz senelere göre çok daha kalabalık var. İnşallah bizde elimizden geldiği kadar fazla sayıda vatandaşımızı ziyaret ettiririz. Tabi Ramazan da daha fazla oluyor. Ramazanın bir hazırlığı var, onun heyecanı var. Çok güzel heyecanlar. Bu yorgunluklar çok güzel yorgunluklar. Çok şükür. Bu ayda daha bir fazla oluyor ziyaretler" diye konuştu.

"DEDEM 'BEN SAHİP DEĞİLİM, BEN SADECE MUHAFIZIYIM' DİYORMUŞ"

Barış Samir, Hırka-i Şerif için dedesine boğaz da saray teklif edilmesine karşın soru üzerine, "O zaman dedem üç işte çalışıyormuş ve oldukça zorluk çekiyormuş maddi olarak ailesini geçindirmekte ama ona rağmen gülüp geçilecek teklifler bunlar. Teklif ettiklerinde de 'Ben sahip değilim, ben sadece muhafızıyım' diyormuş" şeklinde yanıt verirken kendisine böyle bir teklifin olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise 'Hiçbir şey olmadı' diye yanıtladı.

"BİZ MUHAFIZLIĞIMIZI TEŞHİR ETMEYİ FAZLA SEVMİYORUZ"

'Muhafızlığımızı teşhir etmeyi fazla sevmiyoruz' diyerek sözlerini sürdüren Samir, "Çok fazla arkadaşım bilmez zaten. Biz çok öyle muhafızlığımızı teşhir etmeyi fazla sevmiyoruz. Tabi ki tesiri oluyor, hepsi biliyor ama çok güzel bir duygu hem müzikle uğraşıp hem muhafızlık yapıp hem de günlük hayata makine mühendisliği ile uğraşmak ilginç tabi" dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Samir, "Müslüman'ın Müslüman'a kırdırılmadığı, Müslümanların birbirini öldürmediği, barış dolu nice Ramazanlar diliyoruz. Vatandaşlarımızı ziyarete bekliyoruz" diye konuştu.