BIST 9.537
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.490,00
HABER /  GÜNCEL

Eyüp Sultan Türbesi ziyarete açıldı

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayı dolayısıyla yeniden ziyarete açıldı.

Abone ol

Restorasyon, güçlendirme ve alt yapı çalışmaları süren ancak Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen Eyüp Sultan Türbesi, yeniden ziyarete açıldı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu tarafından dualar eşliğinde açılan türbe, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerin akınına uğradı.

Açılışla birlikte görevlilerin nezaretinde türbeye giren vatandaşlar hem ziyaret etti, hem dualar okudu. Ziyaretten çıkan bir vatandaş, “Henüz bitmemiş, pek bir şey göremedik. Ben Eyüp’te oturuyorum. Şuanda tamirde ama yapılınca güzel olacak inşallah” dedi.

Türbenin manevi ruhaniyetine değinen bir vatandaş, “Ramazan olduğu için duygular çok daha farklı tabi ki. Her şey çok güzel. Biraz tadilat var, orada biraz sıkıntı var. Daha öncede çok geldim. Restorasyon bitmeden nasıl olacağını bilemeyiz tabi. Bir daha gelip göreceğiz inşallah” diye konuştu.

Türbenin açılmasını hasretle beklediklerini ifade eden bir vatandaş, “Eyüp Sultan İstanbul’un manevi büyüğüdür. Eyüp Sultan’ın ramazanda ziyarete açılmasını hasretle ve özlemle bekliyorduk. İçeride tamirat devam ediyor. Bu halde de açılması sevindirici. Bir an önce bitirilip halkın hizmetine açılmasını dört gözle bekliyoruz” dedi.

Malatya’dan gelen bir ziyaretçi ise, “Bütün Müslümanlar için güzel olmuş. İnsanlar gelip burayı göremiyorlardı ama şimdi inşaat halinde de olsa görebilme imkanları oldu. Bir haftadır buradayım. Burayı görmek anlatılamayacak bir duygu ve çok ayrı bir güzelliğe sahip” diye konuştu.

"ALLAH RIZASI İÇİN BURADAKİ ÇALIŞMALARI BİTİRSİNLER"

Restorasyon çalışmalarının bitirilmemesine tepki gösteren bir vatandaş ise “Bende buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Burası 3 senedir tamirde. Burada çalışan ve burayı çalıştıranlar Allah rızası için buradaki çalışmaları bitirsinler. 3 sene bin gün yapar. Her gün bir metre yapsalar bin metre kare yapar. 3 senedir biz buranın tamamlanması bekliyoruz” diye konuştu.

Eyüp Sultan Türbesi, Ramazan ayı süresince 09.00-12.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Türbede restorasyon çalışmaları devam ettiği için içeride bekleme yapılmayacak. Ziyaretçiler bir kapıdan girip, dua ederek diğer kapıdan çıkacak.