BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.495,85
HABER /  MEDYA

Zaman yazarı onları dalgaya aldı

Geçtiğimiz hafta Bodrum Gümüşlük'te düzenlenen Gezi Parkı eylemi, konuşulmaya devam ediyor.

Abone ol

Zaman yazarı Ahmet Turan Alkan, bugünkü Gümüşlük sahilinde yapılan Gezi Parkı eylemlerine destek gösterisini kaleme aldı. 

"Aman da ne şeker, ne tatlı bir eylem bu öyle ayol! Öpicem, hayır illâ ki öpicem!" diyen yazar, göstericileri kendisine has bir üslupla anlatıyor.

PLAJDA EYLEM HAVUZDA DİRENİŞ

Eylemcilerin 'Gümüşlük Direnipduru' sloganlarına 'Plâjda dinelipduru' başlığını atan yazar, hem tatil hem eylemi içinde barındırdığı için "harikulade" olarak niteliyor.

Gösteri için "Üstelik tam yarım saat azizim! Bu müthiş icat, Türkiye’nin, hassaten laikçi yurttaşlarımızın niçin kendine has, kimseye benzemeyen, özel tasarım bir ahali olduğunu da göstertiyor." diyen yazar, gösteriye ilişkin gözlemlerini okurlarına böyle aktarıyor.

AH BEN DE ORDA OLSAYDIM

(...)Eylemin gazetedeki fotoğrafları çok tatlı, insana “Ah ben de orda olsaydım” dedirtiyor: Sahilde uyluk hizasını geçmeyen yufka yerlerde el ele tutuşarak ööylecene, tek bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine ayakta dineliyorsunuz. Bir barış ve isyan zinciri oluşuyor böylecene. İnsan zincirindeki baklaların ille de ıslak olması, suya batması şart değil, isteğe göre eğer sudan yeni çıkıp duş almışsanız eylemden cüdâ kalmıyor, karadan da zincire “kontak” yapabiliyorsunuz yani."

Eylem fotoğraflarından yola çıkan Alkan, eylemcilerin ruh halini "Hisli duyguların ayyuka çıktığı, devrimci direniş ve eylem güdülerinin tavan yaptığı bir anda tarihsel bir oluşumun parçası olmak..." sözleriyle açıklıyor.

"KARPUZ KIRAR İKTİDARI KINARIZ OH"

Alkan'ın gösteriye ilişkin gözlem ve eleştirileri bununla sınırlı kalmadı. Plajda yarım saat ayakta dikilmenin bugüne kadarki en sert Gezi eylemi olduğunu belirten yazar, yazısının sonunda bu kesime tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmiyor.

(...)Hep böyle kalın isterim sevgili laikçi halkımız. Eğer sizi hepten muhafazakâr ve dindar yapmak keyfime bırakılsaydı, vallahi, “olduğu gibi kalsınlar, çünkü onlar böyle güzel” derdim zaten. Hâlâ doğru dürüst eğlenmeyi öğrenememiş bir toplumda, kendi başının çaresine bakanları itip kakmayı doğrusu hiç istemem.

Direnişinizi çok sevdim; Ramazanları Aralık’ta fiks ettirseniz, seneye ben de geliyorum plaj direnişine. Karpuz kırar, deve güreşi yapar, arada bir iktidarı da kınarız, oh!.."