BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.435,38
HABER /  DÜNYA

Evimin ışığı tekrar yandı

Taliban tarafından 3 ay önce kaçırılan ve dün serbest bırakıldığı açıklanan TIR şoförünün eşi, “Allah’ıma bin şükür evimin ışığı tekrar yand...

Abone ol

Taliban tarafından 3 ay önce kaçırılan ve dün serbest bırakıldığı açıklanan TIR şoförünün eşi, “Allah’ıma bin şükür evimin ışığı tekrar yandı” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan’da 16 Nisan tarihinde ABD askerlerine et götürürken Taliban militanları tarafından kaçırılan TIR şoförü Kerim Yeşil’in (60) dün serbest bırakıldığını açıklamıştı. İHA muhabirine konuşan TIR şoförünün eşi Meryem Yeşil, Kerim Yeşil’in kendisini aradığını ve serbest bırakıldığını söylediğini belirterek, “Eşim aradı, ‘beni bıraktılar’ dedi. İnanmadık, ‘ancak Türk konsolosluğuna teslim olursan inanırız’ dedik. Daha önce de bir daha yaşanmıştı. ‘Beni bırakacaklar’ dedi ancak bırakmamışlardı. Türk konsolosluğuna teslim olduktan sonra aradı. Dışişleri Bakanlığı’nı aradık. Oradan ‘evet eşiniz serbest bırakıldı’ onayını aldıktan sonra inandık” diye konuştu.

“EVİMİN IŞIĞI TEKRAR YANDI”
Eşinin serbest bırakılması nedeniyle kurban keseceğini kaydeden Meryem Yeşil, “Allah’ıma bin şükür evimin ışığı tekrar yandı. Söndüğünü tahmin ediyordum ama Allah’a çok şükür evimin ışığı tekrar yandı. Yeniden doğduğumu hissettim. Çok sevindim, çünkü umudumu yitirmiştim. Duyunca çok mutlu oldum” dedi.
Yeşil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e teşekkür ederek, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğum için gurur duyuyorum. Birim devletimiz çok güçlü” ifadelerini kullandı.
Eşinin çok kilo verdiğini söyleyen Meryem Yeşil, “Resmini internette gördüm. Çok zayıflamış. Dolmalar, yapraklar, lahmacunlar, kebaplar canı ne istiyorsa yapacağım. Çok kilo vermiş, o kiloları alması gerekiyor” diye konuştu.
Kerim Yeşil’in yarın akşam saatlerinde uçakla Adana’ya gelmesi bekleniyor.
(İHA)