BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.307,23
HABER /  DÜNYA

Soykırımın yıldönümünde Bosna sergisi

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Meryem Durgut’un tarihin ve trajedinin ortak kenti Saraybosna’ya ait fotoğraflarınd...

Abone ol

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, Meryem Durgut’un tarihin ve trajedinin ortak kenti Saraybosna’ya ait fotoğraflarından oluşan ‘Balkanlardaki Masum Şehir; Bosna’ isimli sergisine ev sahipliği yaptı.
Sergide, Meryem Durgut’un objektifinden Srebrenitsa Katliamı’nın 18. yılında ardında bıraktığı acı ve hüzünle yaşamayı öğrenen ve geleceğin umut dolu kentlerinden biri olan Saraybosna’ya ait fotoğraf kareleri yer alıyor.

BOSNA’DA TABİAT VE YAŞAM
Daha önce pek çok kez filmlere ve kitaplara konu olan Osmanlı mimarisinden önemli izler taşıyan şehrin bozulmamış yemyeşil tabiatı ve dar sokakları bu sergide sanatseverlerle buluşturuldu.
Açılışta konuşan ve Bosna ile çocukluğundan bu yana duygusal bir bağının olduğunu ifade eden Sanatçı Meryem Durgut, katliamı insanlık ayıbı olarak nitelendirirken gözyaşlarına hakim olamadı.
3 yıldır Bosna’ da çekimler yaptığını dile getiren ve turizm işiyle uğraştığını belirten Meryem Durgut’un her yolculuğunu bir fotoğraf belgeseline dönüştürdüğü ilk kişisel sergisi, 25 Ağustos’a dek sanatseverler tarafından gezilebilecek.
(İHA)