BIST 10.228
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.395,94
HABER /  GÜNCEL

Hırant Dink koruma istememiş

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Hrant Dink koruma talebinde bulunmadı.

Abone ol

Agos Gazetesi önünde silahlı saldırıya uğraşan gazeteci Hrant Dink’in ailesi, arkadaşları ve Ermeni cemaatinden kişiler Agos gazetesine akın ediyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Hrant Dink koruma talebinde bulunmadı.

Dink, Şişli/Osmanbey Halasgargazi Caddesi 192 numaralı Sebat Apartmanı’nda bulunan Agos Gazetesi önünde, 18-19 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kişi tarafından silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Ambulans gelmemesi nedeniyle Dink’in cesedi gazetenin önündeki kaldırımda uzun süre bekletildi. Olay yeri inceleme ekibi ve ambulansın gelişiyle birlikte Dink’in cesedi buradan kaldırıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler’in incelemede bulunduğu olay yeri çevresinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Güler, Sebat Apartmanı çevresinde bulunan mağaza ve dükkanlardaki görgü tanıklarıyla konuşuyor.

Görgü tanıkları, 3-4 el silah sesi duyduklarını belirtirken, bazıları saldırganın ara sokaklara kaçtığını, bazıları da metroya kaçmış olabileceği yönünde görüşlerini ifade etti.

Dink’in ailesi, arkadaşları ve Ermeni cemaatinden kişiler Agos gazetesine akın ediyor.

Çevrede olağanüstü güvenlik önlemi alan polis, İstanbul Metrosu’nda ve il genelinde saldırganın bulunması için operasyon başlattı. Halasgargazi Caddesi trafiğe kapatıldı.