BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.401,13
HABER /  GÜNCEL

BBPden Dink cinayetine yorum

Siyasiler Hırant Dink'in öldürülmesini nasıl gördü? BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun cinayete yorumu

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da yaptığı açıklamada, ''etnik kökeni, inancı, fikirleri ne olursa olsun bir insanın hayatına kastedilmesini ve şiddete başvurulmasını kesinlikle onaylamadıklarını'' belirtti.

Yazıcıoğlu, şunları kaydetti: ''Bir kere daha karanlık odakların Türkiye üzerinde oyunlara başvurduğunu ve yeni senaryoların devreye sokulduğunu tahmin ediyorum. Amerikan Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonunda bekleyen sözde soykırım tasarısının geçirilmesini kolaylaştırmaktan Türkiye'yi sıkıştırmaya kadar birçok senaryo ortaya konulmuş olabilir.''

DİNK SÖZDE SOYKIRIM KONUSUNA TEPKİLİYDİ

Dink'in başka ülkelerin parlamentolarında sözde Ermeni soykırımı konusu gündeme getirildiğinde tepki koyduğunu ve bu nedenle Emeni Diasporasının hedefi haline geldiğini kaydeden Yazıcıoğlu, bütün bunların ''provokasyon için geniş bir alan açtığını'' savundu.

Yazıcıoğlu, failin bir an önce yakalanmasının Türkiye üzerindeki karanlık oyunların ortaya çıkarılmasına katkıda bulunacağını kaydederek, açıklamasında, ''Hem bir insanın canına kıyıldığı için hem de ülkem için üzüntülüyüm'' ifadesine yer verdi.